nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A kellő nyelvismeret hiánya miatt veszélyben van az amerikai nagykövetség

Az afganisztáni amerikai nagykövetséget 300 angolul nem tudó, iszákos gurka zsoldos védi. És ez most feltűnt az amerikai kormányzatnak.

nyest.hu | 2009. szeptember 4.
|  

Az amerikai kormányzat aggódik amiatt, hogy afganisztáni kirendeltségét nem védik megfelelően – adta hírül a channelnewsasia.com. A problémára a Project on Government Oversight nonprofit korrupcióellenes szervezet hívta fel a figyelmet. A kiküldött felügyelők nem tudnak kommunikálni a 300 fizetett őrzővédővel, mert azok nem tudnak angolul.

Danielle Brian, a szervezet elnöke szerint „katasztrofális, hogy az állam milyen felületesen kezeli a nagykövetség biztonságának kérdését.

Afganisztánban a brit haderő képzi ki a helyi katonákat. A legtöbb hivatásos katona Nepálból és Észak-Indiából érkezik, többségük gurka.

A nagykövetséget védő katonák azonban nem tudnak angolul, és nagyon gyengén vannak kiképezve, emellett fegyelmi problémák is vannak, olykor ittasak is. „Az angolul beszélő őrök úgy írták le a helyzetet, hogy társaikat válluknál fogva kellett a helyükre állítani, annyira értetlenek voltak. Mutogatniuk kellett” – mondta Brian.

Az igazgató szerint azzal, hogy az amerikai kormányzat nem képes felülvizsgálni a nagykövetség védelmi szerződéseit, ezer ott dolgozó életét veszélyeztetik.

Ian Kelly a külügyminisztérium részéről azt válaszolta: „Tengeren túli kollégáink biztonsága mindennél fontosabb, és biztosíthatjuk, hogy a kérdésre megnyugtató választ fogunk találni.”

Információ
X