nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Versmaraton Pécsett

Különleges játékra invitálják Pécsett az irodalom kedvelőit: nyolc belvárosi üzlet kirakatán egy vers betűkkel jelölt versszakait helyezik el. Aki a részleteket helyes sorrendben összeilleszti, a betűjelekből a vers szerzőjének nevét olvashatja ki.

MTI | 2013. április 11.
|  

József Attila összes verse zongoramuzsika mellett hangzik el Pécsen a költészet napján, csütörtökön. A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a költő 416 művét Galkó Balázs színművész adja elő, a zongorakíséretről Márta István zeneszerző, a ZSÖK ügyvezetője gondoskodik a Művészetek és Irodalom Házában délelőtt tíz órától éjfélig tartó versmaratonon. Ugyanitt óvodások mondják el kedvenc verseiket, általános iskolások Weöres Sándor-műsorral készülnek, majd egy középiskolai színjátszó kör Babits-verscsokorral várja az érdeklődőket.

A ZSÖK emellett egy különleges játékra invitálja az irodalom kedvelőit: nyolc belvárosi üzlet kirakatán egy vers betűkkel jelölt versszakait helyezik el. Aki a részleteket helyes sorrendben összeilleszti, a betűjelekből a vers szerzőjének nevét olvashatja ki. A megfejtéseket a versmaraton ideje alatt a Művészetek és Irodalom Házában lehet leadni, a helyes megfejtők között nyereményeket sorsolnak ki.

Költészet napi rendezvényt szervez a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtára is. A Tudásközpontban délután négy órától egyetemisták, oktatók, könyvtárosok, továbbá a könyvtár olvasói mondhatják el kedvenc versüket.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X