nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
SMS-költészet

Sms-versekre írt ki pályázatot a költészet napjához kapcsolódva a tolnai Bezerédj Pál Szabadidőközpont és Könyvtár, amely április 11-én meg is jutalmazza a legjobb „karakterspórolós” költemények szerzőit.

MTI, nyest.hu | 2012. március 17.
|  

Az intézmény az sms nyelvezetén készült, a nyelvi játékosságot, újítást kifejező, legfeljebb 640 karakteres (kb. 4 sms terjedelmű) poétikai alkotásokat vár, amelyeket a szervezők telefonszámára is el lehet küldeni. A pályázatot két korosztályban, 18 évesnél fiatalabbaknak és annál idősebbeknek hirdették meg.

Elsősorban a diákoknak szól a felhívás, akikhez így szeretnénk közelebb hozni a költészetet mondta az MTI-nek Pakulár Erika szervező, hozzátéve, hogy ötletes, szellemes írásokra számítanak, amelyekben a „költők” a telefonos üzeneteket jellemző rövidítésekkel is élhetnek.

Az alkotásokat 20/5920-919-es telefonszámra, vagy e-mailben a bezeredj@gmail.com címre várják. Beküldési határidő: 2012. április 6. A felhívással kapcsolatban bővebb információ kérhető: Kiss-Kurz Evelin és Pakulár Erika művelődésszervezőktől a 74/540-036-os telefonszámon.


A legjobb művek szerzői kategóriánként az első három helyezett április 11-én, a költészet napján könyvjutalmat vehetnek át a tolnai versmaraton alkalmából, amelyet második alkalommal hirdetett meg a tolnai szabadidőközpont.

A tavaly először rendezett, tizenkét órás versolvasáson több mint háromszázan olvastak fel klasszikus és kortárs magyar költőktől. Az idei „verslánc” részesei a maratoni felolvasás végén a Versdiszkó címet viselő összeállításban megzenésített költeményeket hallhatnak majd a tolnai Devalami együttes előadásában.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X