nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Költészeti verseny olasz fűszerezéssel

Már nyolcadik alkalommal rendezik meg a Debreceni Költészeti Fesztivált. Ezúttal az olasz kultúra kerül a rendezvény középpontjába.

MTI | 2010. március 29.
|  

Az olasz kultúra, azon belül pedig a balatonfüredi Salvatore Quasimodo költészeti verseny lesz a fő témája a nyolcadik alkalommal, ezúttal a Balaton-parti várossal közösen április 8-án és 9-én rendezendő Debreceni Költészeti Fesztiválnak.

A cívisváros és Balatonfüred közötti kulturális kapcsolatok az elmúlt egy évben váltak intenzívvé. Az idei költészeti fesztivál előzményének tekinthető egyebek mellett a tavalyi közös rendezvénysorozat a magyar kultúra napján vagy a Virágkarnevál ellátogatása a füredi Anna-bálra – mondta Halász János, Debrecen fideszes alpolgármestere a rendezvényt bemutató hétfői sajtótájékoztatón. A kulturális ügyekért felelős politikus emellett hangsúlyozta: Debrecen számára a kultúra egy olyan tényező, amelyet rendszeresen – a költészeti fesztivált például 2 millió forinttal – támogatnak. Hozzátette: a költészet tekintetében a rendezvény országosan is hiánypótló szerepet tölt be.

A programsorozat része lesz az olasz kultúrát és költészetet bemutató előadásokon túl a magyar költészet elő nagyjainak bemutatása, az olvasás népszerűsítése, a város és az írók kapcsolatainak megerősítése. A fesztivál a határontúliaknak is elérhetővé akarja tenni az irodalmat, ezért a nagyváradi irodalmi lap vendége lesz a Balatonfüreden megjelenő Tempevölgy irodalmi folyóirat április 7-én. Másnap a Salvatore Quasimodo irodalmi verseny egyik díjazottjával, a József Attila-díjas Szőcs Gézával találkozhat a közönség – ismertette a programokat Halász János.

A költőverseny előadói között lesz még Gergely Éva előadóművész, Nemcsák Károly színművész és Praznovszky Mihály, a Tempevölgy főszerkesztője. A költészeti fesztivál díszvendége az idén 80 éves

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X