nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Verseny pénzügyi ismeretekről

A Romániai Magyar Közgazdásztársaság (RMKT) és Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa versennyel próbálja ösztönözni az erdélyi magyar középiskolásokat pénzügyi ismereteik gyarapítására.

MTI | 2013. március 21.
|  

A versenyről Magdó János főkonzul beszélt hétfőn délután a kolozsvári magyar főkonzulátuson Bitai László pénzügyi elemző Pénzügyi kézikönyv című iskolásoknak szánt könyve bemutatóján.

A verseny lebonyolítására létrehoznak egy  honlapot, amelyen április másodikától jelentkezhetnek azok a fiatalok, akik szívesen összemérnék tudásukat kortársaikkal gazdasági, pénzügyi kérdésekben. Április 25-én online versenyen választják ki azt a húsz erdélyi magyar fiatalt, akik részt vehetnek majd a kolozsvári döntőn.

A verseny nyertesei ötszáz, háromszáz, illetve kétszáz euró készpénzjutalomban részesülnek. Magdó János a könyvbemutatón elmondta, azért fontos a gazdasági ismeretek terjesztése, mert „ha ki-ki jól kezeli a pénzügyeit, az az erdélyi magyarság egésze számára is nyereség”.

Bitai László, a füzet vastagságú kézikönyv szerzője szintén a pénzügyek tudatos kezelésének fontosságát hangsúlyozta, amely valamennyi család és az egész közösség számára hasznot hoz.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X