nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Van vicces története? Pályázzon vele!

Bolondok napja alkalmából ugye Önnel is előfordult már, hogy megviccelték, netán Ön tréfált meg másokat? Írja meg a sztorit, és nyerjen!

nyest.hu | 2010. március 29.
|  

Tipikus iskolai ugratás bolondok napján: egy leleményes osztály kitalálja, hogy énekórán kollektíve levonul egy emelettel lejjebb, és helyt cserél az ottani osztály tanulóival – hogy meglepődik majd a tanár, amikor belép! Csak egy a bökkenő: hogy az elcserélt tanterembe történetesen éppen a matektanár lép be, aki a tréfát úgy honorálja, hogy laza énekelgetés-bolondozás helyett komoly számtanórát vezényel...

Van Önnek hasonló vagy – szerencsésebb esetben – még jobb története? A tollal.hu oldal most arra kéri, írja meg! Bolondok napja alkalmából a honlap ugyanis vár mindenfajta mókás történetet, legyen az valóságos vagy éppen kitalált, boszorkányokról, koboldokról, beszélő állatokról szóló, vagy éppen anyós vagy más valós személyeket kifigurázó. Tematikai megkötés nincs, és a stílusnak csakis a képzelet szabhat határt. (Bár persze nem biztos, hogy a ballada lenne a legalkalmasabb műfaj...)

Mindössze két szabályt kell észben tartani: nem közzétehető sem máshol már megjelent, sem túlzottan cenzúragyanús írás. A pályázati műveket a tollal.hu oldalra kell feltölteni jeligével és később beazonosítható névvel.

A díjazottak a Typotex Kiadó jóvoltából értékes könyvjutalmat kapnak, a szerkesztőgárda felajánlásával pedig az írói kategória győztese egy 9500 forintos, a költői kategória nyertese pedig egy 6500 forintos étkezési utalványt vihet haza. Mi több, a Reader's Digest extra különdíjat ajánlott fel: a valós eseményen alapuló sztorikból a legjobb megjelenhet a magazin nyári számában.

Pályázati határidő: 2010. április 10 – csak hogy a most elsején megéltek is bekerülhessenek.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X