nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Üzenet a bejárónőnek tízmillióért

50 ezer dollár, vagyis körülbelül tízmillió forint az ára annak a kézzel írott, rövidke levélnek, amelyet J. D. Salinger 1989-ben a bejárónőnek hagyott.

nyest.hu | 2011. szeptember 18.
|  

Dear Mary! Please make sure all the errands are done before you go on vacation, as I do not want to be bothered with insignificant things. Thank you. J.D. Salinger.

Kedves Mary! Kérem, győződjön meg róla, hogy minden megbízás el van intézve, mielőtt szabadságra megy, mivel nem akarom, hogy jelentéktelen dolgokkal zavarjanak. Köszönöm. J. D. Salinger.

A fenti kis üzenet J. D. Salinger, a Zabhegyező írójának tollából származik, és eredeti formájában, egy cetlire feljegyezve 50 ezer dollárért, azaz több mint tízmillió forintért bárki megvásárolhatja.

Üzenet a bejárónőnek tízmillióért
Forrás: The Guardian

Azért is különleges (és talán ezért van ilyen borsos ára) ez a levél, mert az író híres remete volt, mindig is kerülte a nyilvánosságot, menekült a riporterek és a rajongók elől, így magánéletébe nagyon ritka alkalmakkor engedett csak bepillantást. 1986-ban például beperelte Ian Hamilton írót, mert az ki akart adatni a róla írt könyvét, amelyben Salinger publikálatlan leveleit is idézte. Salinger 2010-ben, természetes halállal hunyt el, legnépszerűbb művéből, a Zabhegyezőből évente 250 ezer példányt adnak el.

Az író bejárónőjének írott levelét az eBayen lehet megvásárolni a History For Sale nevű kereskedőtől, amely más eredeti kéziratokat és autogrammokat is kínál. Az üzenetet tartalmazó papírlap egy kissé gyűrött, de „jó állapotú”. Plusz 19 dollárért (3952 forint) pedig még házhoz is szállítják.

Vásárolni itt tud a Kedves Olvasó!

Forrás

Today Books: One sentence by J.D. Salinger on eBay for $50,000

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X