nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Űrlényvédelmi központ és űrtoll

Szoros versenyben elkelt a nyest.hu pályázatán meghirdetett űrtoll. Űrlénykommunikációs pályázatunk nyertese és válogatott marhaságok alant.

nyest.hu | 2009. október 7.
|  

Pályázati felhívásunkban arra kértük olvasóinkat, írják le, hogyan üdvözölnék a Magyarországra érkező értelmes űrhajóst a fogadásrakészülődő magyar kormánydelegáció nevében.

A nyest.hu szerkesztősége örömmel jelenti, ha Bajnai Gordon űrlénnyel találkozik hivatalosan, mostantól nem kell kislányos mosollyal keresnie a szavakat, mint ha egy Bajnai-Fico sajtótájékoztatón lenne! A szavakat ugyanis a nyájas olvasó számolatlanul tette a szájába, űrlénykommunikációs pályázatunk keretében.

Először is feltűnő, hogy olvasóink nagy része a közéletből merítene, ha E.T.-t kell üdvözölni. A közéleti segélykérő kategóriába tartozik András ötlete: „Van kedved segíteni a négyes metró építésében?” Ha idegen lények lennénk, hát rögtön csákányt ragadnánk e felkérésre.

József arról érdeklődne, van-e valami jobb ötletük a demokrácián túl? Reméljük, egyelőre legalábbis nincs nekik.

Bővelkedtünk az ezoterikus hangulatú megoldásokban is. Ezek közül csak kettőt idéznénk, elrettentésül:

„Nap gyermekei /O>I>II>III>) kívülről jöttetek.
Mi kerestünk bennetek és ti találtatok meg minket. Emeljetek fel minket a világegyetem mindenségébe,mutassátok meg az értelem létezését és célját.
Legyen a világegyetem a jövő mindensége a Béke-Szeretet-Értelem-Boldogság,összekötő erője.” – zárja sorait Tibor. Ezt a gondolatot egészíti ki Réka gondolata: „Az emberek a csillagokat lesve találják meg a reményt. Ha Ti a Földre tekintetek, számotokra mi vagyunk a remény.”

Ádám megfejtése apokaliptikus erejű: „Segítség! Itt egy pusztuló nemzedék beszél...” Valószínűleg tökéletes köszöntés, ha az idegen egy Shakespeare-dráma bemutatójára ugrott be hozzánk.

Megemlítendő József ötlete is, amit, ha valaki meg tudja mondani, mire gondolt, feltétlen különdíjban részesítünk:

M
A

A fődíjat végül egy zavarbaejtően szakmai hangvételű esszé nyerte, Ferenc tollából – ezt rövidesen közöljük is.

Köszönjük a rengeteg választ, és gratulálunk Ferencnek.

Címkék: Kultúra, ET, Pályázat
Információ
X