nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Unalmas az unalmasnak örül

Érdekesen unalmas kapcsolat alakult ki a Dull nevű skót falu és a Boring nevű amerikai kisváros között: mindkettő jelentése unalmas.

MTI | 2012. április 26.
|  

A két álmos településben a közöset egy skót kerékpáros, Elizabeth Leighton látta meg, aki a skóciai Unalmasban lakik, és meglepve fedezte fel amerikai vakációján biciklizés közben az oregoni Unalmast. Amikor Skóciába visszatérve elmesélte a dulliaknak, ők azonnal kapcsolatot kezdeményeztek oregoni település-névrokonukkal. Az interkontinentális viszony révén több turistát remélnek, és már a bővített feliratú helységnévtáblához is nagy reményeket fűznek. Eddig is sokan fényképezték le a Dull feliratot, ám ha kikerül aWelcome to Dull, the sister community of Boring!” – azaz: Üdvözüljük Unalmasban, melynek testvértelepülése Unalmas! bizonyára nem kevesebben fogják fotózni a duplán Unalmasat.


A skót Unalmas így kétszerte érdekesebb lehet, ami ráfér, mivel mindössze ötvenen lakják, és társadalmi élete elég unalmas lehet. Az amerikai Unalmasban ugyanakkor 12 ezren élnek bár lehet, hogy ők még jobban unatkoznak.

A dull szó egyébként skótul völgyet jelent, az amerikai Boring pedig egyik őslakosáról, egy polgárháborús katonáról, William H. Boringról kapta nevét. Hogy ő, vagy apai felmenői unalmasak voltak-e, arról nem szól a fáma.

Most már csak egy olyan település kéne, amelynek Fed Up a neve” – idézte a brit Metro újság a dulliakat. Vágyuk Magyarországon teljesülhet, mivel a fed up csömört jelent.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X