nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Új magyar magazin indul Kaliforniában

Márciusban magyar nyelvű színes magazin indul Kaliforniában. A kiadvány új formát és tartalmat ígér, és igyekszik megszólítani a fiatalokat.

MTI | 2010. február 19.
|  

Amerikai Magyar Napló címmel márciusban új magyar nyelvű színes magazin indul Kaliforniában – tájékoztatta Matsik György főszerkesztő helyi idő szerint csütörtökön Los Angelesben a sajtó és a kaliforniai magyar közösség képviselőit.

A heti rendszerességgel megjelenő közéleti magazin igyekszik majd lépést tartani az eseményekkel, de inkább a kommentárokra és összefoglalókra, továbbá elsősorban az Egyesült Államokban élő magyarság mindennapjaira fogja helyezni a hangsúlyt.

Fontos megszólítani a fiatalabb magyar amerikai generációkat – mondta a magyar főkonzulátus tájékoztatása szerint a főszerkesztő, aki kiemelte, „új formára, új tartalomra” van szükség.

Az alapítók reményei szerint ebben fontos szerepe lesz a magazinhoz tartozó interaktív weboldalnak. Arra számítanak, hogy a párbeszéd, amelynek szeretnének teret adni, az összefogást segíti majd elő.

A sajtóbemutatón Bokor Balázs főkonzul hangsúlyozta, hogy egyáltalán nem egyszerű feladat egy új, nyomtatott sajtókiadványt elindítani, „mégsem szabad pesszimistának lenni, az írott sajtó minden nehézség ellenére megmarad”. Szerinte a kiadvány akkor lehet sikeres, ha a helyi magyar közösségek érdekeinek szolgálatában minél több embert igyekszik megszólítani.

Az Amerikai Magyar Naplóval – amelynek kísérleti számai ötezer példányban jelennek meg – ismét kettőre emelkedik a nyugati parti magyar lapok száma. A másik ilyen kiadvány az Amerikai Magyar Hírlap című hetilap. A Californiai Magyarság című újság több évtized után decemberben szűnt meg pénzügyi és technikai nehézségek miatt.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X