nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Új magyar Guinness-rekord

Jórészt középiskolások döntöttek rekordot Miskolcon: hétszázhatvanan szavalták el egyszerre József Attila versét a költészet napján.

MTI | 2010. április 12.
|  

Guinness-rekordot döntött 760, főként középiskolás diák Miskolc-Lillafüreden pénteken, ahol egyszerre szavalták el József Attila Óda című versét a költészet napja alkalmából. A szervező Miskolc Városi Könyvtár célkitűzése az volt, hogy a költészet napja alkalmából több százan egyszerre szavalják el József Attila Ódáját, megdöntve ezzel a legtöbben egyszerre verset mondók magyar Guinness-rekordját, amit Budapesten állítottak fel.

Pénteken a lillafüredi függőkertben, azaz az Óda keletkezésének helyszínén hivatalos adatok szerint 760 fő – főként középiskolás diák – döntötte meg a magyar Guinness-rekordot, amelyet Sebestyén István magyarországi rekordkoordinátor hitelesített. A rekordkísérlet nyilvános volt, bárki elmehetett szavalni. A középiskolásokon kívül számos idős és fiatal is megjelent az eseményen.

A résztvevők, akik többségében költészet- és irodalomrajongók, igazán lelkesek voltak. Nem véletlenül, hiszen ezen a helyen emléktábla és a költő szobra hívja fel a figyelmet a vers keletkezésére, amelyet József Attila 1933 júniusában, Lillafüreden írt. A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünneplik Magyarországon.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X