nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • szigetva: @mederi: A Pángea 175 mó éve bomlott fel. De tök mindegy, nem hogy 60 mó évre nem látunk v...
  2023. 01. 31, 09:33  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: 47 Megjegyzés: "..képtelenség, hogy 200 millió évvel ezelőtti nyelvről beszélsz...
  2023. 01. 31, 08:52  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Az az érdekes, hogy a mai Olaszország déli részén találhatók un. "óriások sírja...
  2023. 01. 30, 12:50  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Én úgy tudom, emlősök már éltek a dinoszauruszokkal együtt is, de ez végülis mind...
  2023. 01. 29, 18:17  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: Nincs ötletem, annál is inkább, mert szegények lehet, hogy egyszerre , vagy ...
  2023. 01. 29, 18:06  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Töltsön le és föl verseket!

Klasszikusok és kortársak várják az érdeklődő versszeretőket az interneten: a versradio.hu oldalt multimédiás portállá alakították át.

MTI | 2010. április 27.
|  

Több mint hétszáz klasszikus és kortárs költemény feldolgozása nézhető vagy hallgatható meg április 25-től a multimédiás portállá fejlesztett versradio.hu-n. „A 2006-ban elindított, eddig csak hanganyagokat tartalmazó honlapot nemcsak hallgatható, de nézhető versekkel, interjúkkal és filmekkel multimédiás portállá alakítottuk, és átfogó keresési funkcióval is elláttuk” – mondta Lutter Imre, a weboldalt üzemeltető Magyar Versmondók Egyesülete (MVE) elnöke hétfőn az MTI-nek.

Az egyesület munkatársai eddig mintegy hétszáz költemény különböző feldolgozásait gyűjtötték össze régi és mai magyar színészek előadásában, az oldal kínálata azonban folyamatosan bővül, az MVE maga is készít új anyagokat.

Az MVE tájékoztatása szerint a versradio.hu felvételein többek között Ady Endre, Arany János, Bella István, Babits Mihály, József Attila, Kányádi Sándor, Radnóti Miklós, Varró Dániel és Weöres Sándor költeményei hallgatók meg, míg a külföldi szerzőket például William Shakespeare, Robert Burns vagy Fernando Pessoa képviseli.

Nemcsak felolvasásokkal és megzenésítésekkel, de az alkotókat, illetve az előadókat bemutató anyagokkal is találkozhat a honlap látogatója: a Versrádión többek között Faludy Györggyel, Lator Lászlóval, Parti Nagy Lajossal vagy Törőcsik Marival készült interjúk is megtekinthetők.

A freestyle menüpont irodalmi kuriózumoknak, szerzői felolvasásoknak, magyar írók idegen nyelvű átiratainak, filmes feldolgozásoknak, animációknak, költői vallomásoknak ad helyet. A szerkesztők itt azt is lehetővé teszik, hogy a hallgatók saját verseik hang- és videóanyagát vagy megzenésítéseiket is feltöltsék. A Versrádió nyitózenéjére az MVE pályázatot ír ki, amelyre hivatásos és amatőr előadókat és zenekarokat egyaránt várnak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X