nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • bloggerman77: @mondoga: "És ehhez nem kell feltétlenül megtalálni Attila sírját" ** Egy mongolid ember ö...
  2019. 08. 25, 00:42  Hun‒ugor géntangó
 • mondoga: @Fejes László (nyest.hu): Nem, nem keverek semmit. Csak rámutattam, hogy Riba rosszul, pon...
  2019. 08. 24, 23:27  Hun‒ugor géntangó
 • mondoga: @zegernyei: Az idézett cikk tartalmával egyetértek. "A fentiek ellen próbálkozott egy újsá...
  2019. 08. 24, 22:43  Hun‒ugor géntangó
 • mondoga: @zegernyei: "Ez egy kicsit zavarosra sikeredett, megmagyaráznád?" Rendben, megpróbálom más...
  2019. 08. 24, 22:11  Hun‒ugor géntangó
 • mondoga: @zegernyei: "...a hun-magyar rokonság máig nincs bebizonyítva, és azt sem írtad meg, hogy ...
  2019. 08. 24, 21:27  Hun‒ugor géntangó
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A költészet is Debrecenbe megy

Az olasz kultúra fémjelzi az idei, már nyolcadik Debreceni Költészeti Fesztivált. A díszvendég a nyolcvan éves Csoóri Sándor.

MTI | 2010. április 8.
|  

A magyar költészet jelentős élő alkotóinak és műveiknek megismertetését, a költészet és az olvasás népszerűsítését, valamint Debrecen és a kortárs művészek kapcsolatának erősítését igyekeznek elősegíteni a szervezők a csütörtökön induló és két napig tartó VIII. Debreceni Költészeti Fesztivál programjaival. A cívisváros idén Balatonfüreddel közösen rendezi meg a fesztivált, amelynek középpontjában az olasz kultúra áll.

Csütörtök este a füredi Salvatore Quasimodo Költőverseny egyik díjazottjával, a József Attila-díjas Szőcs Gézával találkozhat a közönség a debreceni Kölcsey Központban, ezt követően az itáliai költő publicisztikai alkotásait megjelenítő irodalmi esten vehetnek részt az érdeklődők. Az est előadói között lesz a díjazotton kívül Gergely Éva és Kálmán Tamás előadóművész, Nemcsák Károly színművész, Praznovszky Mihály, a Tempevölgy főszerkesztője, Tomaso Kemény költő, Madarász Imre italianista, irodalomtörténész, a Debreceni Egyetem Olasz Tanszékének vezetője. Pénteken a Kölcsey Központ Báltermében Az Isteni Színjáték isteni költője: Dante címmel tart előadást Madarász Imre.

A költészeti fesztivál díszvendége az idén 80 éves Csoóri Sándor lesz, akivel péntek este hallgathat meg egy kötetlen hangulatú beszélgetést az érdeklődő közönség. A fesztivál záró rendezvényeként megrendezendő Csoóri-esten a költőt köszönti mások mellett Kósa Lajos polgármester és Császár Angela Jászai Mari-díjas színművész is.

A rendezvény egy kísérőprogrammal, az általános- és középiskolai szavalóversennyel igyekszik megszólítani a fiatalokat és népszerűsíteni körükben az olvasást és a költészetet. A különböző kategóriákban induló versenyzők legjobbjai Csoóri Sándortól vehetik át díjaikat péntek este.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X