nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Új angolnyelvvizsga-lehetőség gyerekeknek

A Helen Doron Oktatási Cégcsoport partnerséget kötött az oktatás, vizsgáztatás és technológia területén globálisan vezető szerepet játszó Pearsonnal, hogy kiszélesítse az elsőrangú angol nyelvvizsgák elérhetőségének lehetőségeit

MTI / OTS | 2010. szeptember 1.
|  

A Helen Doron Oktatási Cégcsoport és a Pearson bejelentette, hogy társulást hoz létre a vizsgázóknak az angol nyelvben való jártasságát mérő  Pearson nyelvvizsgákra történő felkészítése érdekében. Az új együttműködés eredményeként a jelenleg a Helen Doron Early English oktatóközpontokban tanuló megközelítőleg 100.000 diák közül több, mint 30.000 diáknak nyílik lehetősége a Pearson Test of English Young Learners (PTE Young Learners) gyermek-nyelvvizsgára való felkészülésre.

A világszerte élenjáró gyermeknyelvoktató központok hálózatát összefogó cégcsoport és a Pearson mától kezdve egyesült erővel terjeszti a lehetőséget a Pearson Test of English General és a Pearson Test of English Young Learners nyelvvizsgák minél szélesebb körben történő alkalmazására.

A Helen Doron Oktatási Cégcsoport, az egész világon elterjedt egyedülálló angol nyelvi oktatási programokat és minőségi tananyagokat kínál, évente több mint 100.000 csecsemőnek, kisgyermeknek és tinédzsernek. Az oktatási csoport – Európa, Ázsia és Amerika-szerte csaknem 30 országban működő, 500 nyelviskolát meghaladó és folyamatosan bővülő hálózatával – már több mint 1 millió (!) gyermeket tanított, mióta Helen Doron (vezérigazgató), a nemzetközileg is elismert brit nyelvész megalapította 1985-ben.

„Az elmúlt negyed évszázadban arra fókuszáltunk, hogy a tanulóknak olyan nyelvelsajátítási eszközöket nyújtsunk, melyek túlmutatnak a puszta olvasáson és íráson, hogy hangsúlyozzuk a beszéd és a beszédértés fontosságát.” – mondta Helen Doron. „A Pearson Test of English (PTE) általános és a PTE gyermeknyelvvizsgák pontosan azok a nyelvi értékelő eszközök, melyek ezt a teljeskörű megközelítést alkalmazzák az angol nyelvi képesség mérésében.” „Büszkék vagyunk rá, hogy nyelviskoláink kínálatát világszerte kibővíthetjük a Pearson-féle nyelvvizsgákkal.” – tette hozzá.

A Pearson PTE Young Learners egy nemzetközi gyermekangol nyelvvizsga-sorozat olyan 7-12 éves gyerekek számára, akik az angolt mint idegen nyelvet tanulják. A PTE Young Learners olyan tematikus vizsga, melyet úgy terveztek meg, hogy vidám és motiváló legyen. Az alsóbb szinteken a vizsga célja annak mérése, hogy milyen jól tudják használni a gyerekek a nyelvi szerkezeteket, a felsőbb szinteken pedig, hogy hogyan tudják használni a nyelvet kommunikációs feladatok teljesítésére.

„A Pearson elkötelezetten dolgozik azon, hogy világszerte emelje az angol nyelvi vizsgáztatás színvonalát.” – mondta Mark Anderson, a Pearson International globális stratégiáért és üzletfejlesztésért felelős elnöke. „Elsőrangú célunk – nyelvvizsgáink világszerte minden korcsoport számára elérhetővé tétele – elérésének érdekében fontos lépés, hogy egy olyan vezető nyelviskola hálózattal léptünk partneri viszonyba, mint a Helen Doron Oktatási Cégcsoport.”

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X