nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Tudásod a jövőd!

A kiemelt projekt teljes költségvetése 12,5 milliárd forint, ebből 9 milliárd forint a képzési keret.

MTI | 2013. január 2.
|  

Százezren vehetnek részt az idegen nyelvi és informatikai képzéseket magában foglaló Tudásod a jövőd projektben 2014 augusztusáig –közölte a programgazda Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH).  A hivatal tájékoztatása szerint a programban valamennyi, a szerződéses feltételeket teljesítő képző intézmény részt vehet. 338 céggel egyeztetettek az együttműködésről, és eddig 24 képző intézmény teljesítette a kritériumokat maradéktalanul. Hozzátették: utóbbiakkal szerződést is kötöttek, és közülük öt már elindította a képzést. A közlemény szerint a projekt szakmai tanácsadó testülete még az idén további 83 képző intézményről dönt, a szerződéskötés és a képzések megjelentetése pedig folyamatos.

A KIH arra hívta fel a figyelmet, hogy a képzők köre nincs behatárolva, ám minden képzőnek a – nyilvánosan is elérhető – feltételrendszernek kell megfelelnie, amely nem tartalmaz szubjektív értékelési pontokat. Jelezték azt is, hogy a felnőttképzési törvény által kötelezően előírt adatszolgáltatási kötelezettségen túl további adatokat nem kérnek.
A tájékoztatás szerint a kiemelt projekt teljes költségvetése 12,5 milliárd forint, ebből 9 milliárd forint a képzési keret, ezt három képzési időszakban kötik le: 2013 június végéig 2,8 milliárd forintot, 2014 február végéig 4,8 milliárd forintot, míg 2014 augusztus végéig 1,4 milliárd forintot. A KIH kitért arra is, hogy a szerződések nem megrendelések, a megrendelő a magánszemély, ő dönt arról, mely képzést választja. A megrendelők képzést és nem képző intézményt választanak – írták.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X