nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A nyelvtudás a szakmunkásoknak is fontos!

A szakmai ismeretek mellett a nyelvtudás is elengedhetetlen készség ahhoz, hogy sikeresek legyenek pályájukon a fiatal szakemberek – hangsúlyozta Lakatos István, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke kedden, amikor a Belgiumban megrendezett EuroSkills európai szakmunkás-verseny megyei helyezettjeit köszöntötték.

MTI | 2012. október 17.
|  

Kommunikációbiztos nyelvi tudásra van szükségük a fiataloknak, amelynek nem a nyelvi finomságokra, hanem a szakmai kérdések értésére kell összpontosítania, ehhez mennyiségileg és minőségileg is megfelelő képzésre van szükség – tette hozzá, megjegyezve, hogy a három megyei indulónak oroszlánrésze volt abban, hogy az élbolyban zárta a versenyt a magyar csapat.

Kiemelte: abban, hogy a magyar csapat 25 ország indulói közül a negyedik legtöbb aranyérmet szerezte, átlagpontszámban pedig a hatodik lett, jelentős szerepe van a fiatalok törekvése mellett a képzési hátteret adó oktatóknak, iskoláknak, képzőhelyeknek.

A belgiumi Spa-Francorchams-ban megrendezett viadalon a magyarok öt-öt arany- és bronzérmet, egy ezüstöt és két kiválósági érmet nyertek. A megyei indulók közül Berkes Gábor a faipari csapatversenyben és az asztalosok egyéni viadalában aranyérmet vehetett át. A festők között induló Szabó Zsolt Balázs az ötödik helyen végzett, de kiválósági érmet kapott, míg a mechatronikai csapatversenyben győztes kettős tagja volt Losonczy László.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X