nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Tovább csökkennek a keretszámok

Az önfenntartó felsőoktatás megteremtése érdekében indokolt, hogy 2013-ban tovább szűkítsék az állami ösztöndíjas férőhelyek számát – írja a Magyar Nemzet cikke alapján az MTI.

Edupress | 2012. október 4.
|  

A helyettes államtitkár szerint a jogász- és közgazdászképzésekben jövőre már valószínűleg egyáltalán nem lesz ösztöndíjas hely, hiszen ezek a szakok a felvételi adatok alapján a piacról is képesek eltartani magukat. Ugyanakkor a műszaki és természettudományos képzések keretszámainak meghatározásakor további egyeztetésekre lesz szükség – tette hozzá.

Az állam a jövőben sem vonul ki a felsőoktatás támogatásából – jelezte Maruzsa Zoltán. Magyarázata szerint azokon a területeken, ahol az állam a megrendelő, vagyis amit nem lehet a piacra bízni – például a pedagógusképzést –, ott a későbbiekben is lesznek állami ösztöndíjas helyek.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Szalakóta 2012. október 6. 21:12

Önfenntartó felsőoktatás = az értelmiségiek pénzével működő felsőoktatás, az értelmiség magánügyévé tett felsőoktatás.

Holott az értelmiségiek munkájára mindenkinek szüksége van; miért ne fizessen a többi ember is érte? Hiszen az értelmiség adójából költenek a szakképzésre is. Azt miért nem akarják önfenntartóvá tenni az ott képzettek pénzéből?

Információ
X