nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Többnyelvű könyvek gyerekeknek

Négy új többnyelvű kiadványt jelentet meg az Alsóőri Média és Információs Központ (UMIZ) óvodás korú gyerekek nyelvi készségeinek fejlesztéséhez.

MTI | 2012. március 1.
|  

A dél-burgenlandi magyar kulturális intézet gyerekeknek szóló könyvsorozata magyar, horvát és német nyelven íródott. A könyveket óvodai foglalkozásokhoz és otthoni használatra is ajánlják – mondta Ladislaus Kelemen, az intézet vezetője szerdán az MTI-nek. Egyik első megrendelőjük a tartományi óvodafelügyelet.

A könyveket március 14-én mutatják be Alsóőrött magyar, horvát és német nyelven. A könyvismertetésre burgenlandi és magyarországi óvodai és iskolai csoportok érkeznek, összesen mintegy hetven gyerek, ők énekes-verses műsort adnak elő.

Az UMIZ és a horvát népcsoport együttműködése több évre nyúlik vissza. Az eddig megjelent öt közös kötet mintegy ezer példányban kelt el. Burgenland mellett Magyarországról, de Münchenből is kaptak megrendeléseket. A közreműködő óvodapedagógusok tiszteletdíj nélkül vesznek részt a programban, így a kiadványokat önköltségi áron tudja árusítani az UMIZ – mondta a központ vezetője.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X