nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Digitális jövő
Többet olvasunk e-könyvet, mint nyomtatottat?

Az Amazon netes könyváruház váratlannak ugyan nem váratlan, de elgondolkodtató hírt közölt: december 25-én több e-könyv fogyott náluk, mint nyomtatott.

nyest.hu | 2009. december 30.
|  

Tarolt a Kindle: az elektronikus könyvek olvasására alkalmas szerkentyű volt november 15. és december 19. között az Amazon.com internetes könyváruház legkeresettebb elektronikus cikke, olvasható a hvg.hu oldalon. Az ugyan nem derült ki az áruház közleményéből, hogy pontosan mennyi adtak el az elektronikuskönyv-olvasóból, de annyi biztos, hogy a nagy kereslet az elektronikus kiadványok rózsás jövőjére utal.

Lecseréljük elektronikusra?
Lecseréljük elektronikusra?
(Forrás: sxc.hu/sanja gjenero)

Az e-könyvek iránti egyre nagyobb igény először karácsonykor mutatkozott meg számokban is: december 25-én ugyanis több digitális, mint nyomtatott könyvet adtak el az Amazon oldalán. A hír tulajdonképpen igen logikusan hangzik: a korábban megvásárolt e-könyv-olvasókhoz be kellett szerezni magát az olvasnivalót is. A papírkönyv helyett digitálisat választóknak pedig van miből szemezgetniük, hiszen az óriás könyváruház weblapján vagy 390 000 e-könyv közül válogathatnak.

Ezek a kiadványok persze főként angol nyelvűek – egyelőre. Valószínűleg idővel egy sor egyéb nyelven kiadott e-könyvre is megnövekszik majd az igény, mivel már most sem csupán angolszász nyelvterületről kerülnek ki az „elektronikus olvasók”. Az Amazon szerint a világ 178 országából rendelnek olvasnivalót az oldalról.

Információ
X