nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Több testnevelést akarnak

A következő tanévtől kezdődően az általános iskolák felső tagozatán és a középiskolákban is emelnék a testnevelésórák számát Romániában.

MTI | 2013. február 19.
|  

A testnevelési órák számának növelését javasolja a román oktatási minisztérium a honlapján közvitára bocsátott új kerettantervben – közölte pénteken a Mediafax hírügynökség.

A szaktárca tervezete – a jelenlegi kettő helyett – heti négy, a gyerekeket „megmozgató” órát irányoz elő az általános iskolák alsó tagozatos osztályaiban, beleértve az iskola-előkészítő „nulladik” osztályt. A heti két testnevelésórát további két „zene és mozgás” órával egészítenék ki.
Az új tanterv szerint csak harmadik osztályban kezdenének idegen nyelvet tanulni a romániai gyerekek, ugyanakkor továbbra is szerepel a kötelező érvényű tantervben heti egy vallásóra. A tervezethez február 19-ig lehet módosító javaslatokat beterjeszteni.

Remus Pricopie oktatási miniszter korábban közölte: a tárca tervei szerint a következő tanévtől kezdődően az általános iskolák felső tagozatán és a középiskolákban is emelnék a testnevelésórák számát. Az elképzelés szerint azonban itt fokozatos lenne az átállás a heti négy órára, mivel nincs elég szaktanár és tornaterem. Idén ősszel csak az induló ötödik és kilencedik osztályok tanrendjébe beiktatnának be több tornaórát.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X