nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Több tantárgyból is javultak az érettségi eredmények

Összességében a tavalyihoz hasonló eredménnyel végződtek az idei érettségi vizsgák, informatikából viszont jelentősen, négy tized százalékkal javult a diákok teljesítménye – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkársága az MTI-vel.

MTI | 2015. július 18.
|  

Jelezték: hasonlóan pozitív változás tapasztalható a kémia, a biológia és az angol vizsgák esetében is a június 26-án véget ért érettségi időszakban, amelynek során mintegy 415 ezer vizsgát tettek a végzősök, ebből több mint 42 ezer 300 volt emelt szintű.

Az idei és az előző évek eredményei azt igazolják, hogy a kétszintű vizsgarendszer működése stabil, a vizsgázók által elért és országos szinten összesített eredményekben nincsenek említésre érdemes változások – írták.

Hozzátették: az egyes vizsgatárgyak esetében középszinten a tanulók eredményei nem mutatnak szignifikáns változást – ez a matematikánál például 4 század százalékos csökkenést jelent a tavalyihoz képest. A legtöbb tantárgy esetében szinte változatlannak tekinthetőek az adatok, míg az informatikánál nagyobb mértékű, 4 tized százalékos javulás mutatkozik a korábbi évek eredményeihez képest.

Az államtitkárság tájékoztatása szerint a 2001-2003-as átlaghoz képest magyar nyelv és irodalom, fizika, kémia és informatika tárgyakból egyaránt javulás tapasztalható.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Szalakóta 2015. július 20. 12:31

Matematikából az eredmények nagyon rosszak. Az átlagos vizsgázó éppen csak átment.

Információ
X