nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Tiltják a facebookozást Ukrajnában

Ukrajnában nemcsak rosszallják, hanem tiltják is a közösségi portálok használatát számos munkahelyen. A dolgozók elégedetlenek a helyzettel.

MTI | 2010. március 24.
|  

Egyre több helyen tilos az ukrajnai irodákban a közösségi portálok (például a Facebook) és az internetes telefonáló programok (Skype, ICQ) használata – írta a Szegodnya című ukrán napilap internetes változata. A munkaadók az intézkedést a cég hatékonyságának növekedésével indokolják. A dolgozók viszont elégedetlenek: a cigarettaszünetet nem törlik el, akkor miért tilos, hogy az ember pár szót váltson pihenésképpen a barátaival?

„Egy évvel ezelőtt lekapcsoltuk ezeket az oldalakat, mert az emberek órákig foglalkoztak velük. Mostanra a munkafegyelem jelentősen javult” – mondta el a RedTram nevű vállalat humánerőforrás-igazgatója, Nagyezsda Berezova. Az Oscsadbankban (Takarékbank) minden szórakoztató oldal tabu, csak a munkához szükséges programokhoz van a dolgozóknak hozzáférésük. „Ha valakinek valamilyen programra szüksége van, feljegyzést ír, és ha eléggé meggyőző, lehetővé tesszük neki használatát” – fejtette ki Jaroszlava Titova, a bank sajtóosztályának vezetője.

A gazdasági minisztériumnál lekapcsolták a közösségi oldalakat, a védelmi tárcánál viszont engedélyezik. „A fő dolog, hogy ne éljenek vele vissza. Volt olyan, hogy leállt a levelező rendszer, és sürgősen kellett üzeneteket küldeni, ilyenkor jól jött a közösségi oldal. Persze vannak olyan részlegek, ahol tilos vagy szigorúan korlátozott az internetes hozzáférés, hogy megakadályozzák az információk kiszivárgását vagy a vírusok behatolását a rendszerbe” – közölte Kosztyantin Szadilov, a védelmi tárca sajtóosztályának vezetője.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X