nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Tiltakozik a Klubrádió frekvenciájának elvétele miatt az Európai Újságíró-szövetség

Felháborodását fejezte ki és tiltakozott az Európai Újságíró-szövetség (EFJ) csütörtökön Brüsszelben kiadott közleményében a magyar médiafelügyelet azon döntése ellen, amellyel a Klubrádió által eddig használt sugárzási frekvenciát egy másik adónak ítélte.

MTI | 2011. december 23.
|  

A közlemény szerint a több mint 30 országban 260 ezer újságírót képviselő szövetség elnöke, Arne König úgy nyilatkozott, hogy „a jól ismerten politikailag elkötelezett Klubrádió frekvenciájának elvétele egyértelműen újabb politikai tisztogatás”. Szerinte ez a döntés „annak a jele, hogy Magyarország új médiaszabályozási modellje aláássa a média sokarcúságát és a véleménynyilvánítás szabadságát”.

König azt is kifejtette, hogy a Klubrádió elsősorban vitaműsorokon, beszélgetéseken alapuló adó, márpedig „ez a forma jól illeszkedik a demokratikus társadalomban fontos témák megvitatásához”. A bejelentett változtatás szerinte „a szórakoztatás irányába megy, arra, hogy elkerülje a társadalomban a fontos témákról folytatott vitákat”.

Az EFJ a közlemény szerint arra szólította az Európai Uniót és az Európa Tanácsot, hogy „kövesse figyelemmel a frekvenciaverseny fejleményeit, és gyakoroljon nyomást a kormányra a médiapluralizmus megvédelmezésének érdekében”.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
4 Fejes László (nyest.hu) 2011. december 25. 13:12

@Babilen Tatarszkij: Az újságírás, tömegkommunikáció stb. az egyik központi témánk. Gyakrabban kellene minket olvasni! :)

3 Ringelhuth bácsi 2011. december 25. 11:37

@Babilen Tatarszkij: Hát nem érted? Lesz egy listájuk a jobbos kommentelőkről. :)

2 Babilen Tatarszkij 2011. december 25. 00:56

És ennek a hírnek mi köze van a Nyest tematikájához?

1 Pesta 2011. december 23. 19:28

Milyen érdekes! Ugyanez az újságírószövetség sosem aggódott a „médiapluralizmusért", amikor ugyanezt hivatásszerűen művelték az előző kormány nyolc éve alatt.

Információ
X