nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Jelnyelvet tanulnak az óvodások

Sosem lehet elég korán kezdeni. Meglepő új kurzusokat indítanak az USA-ban az óvodásoknak: ezentúl jelnyelvet és technológiát is tanulnak.

nyest.hu | 2009. augusztus 31.
|  

Érdekes új képzéseket indít a Learning Experience Child Development Centers hálózata – egy olyan amerikai hálózat, amely óvodáskorúak iskolai felkészítését végzi –, méghozzá technológiai és jelnyelvoktatást – írja a pr.com promóciókkal foglalkozó üzleti magazin.

A képzés vezetője szerint „Mindannyian tudjuk, hogy változó világunkban aki a technológiában jártas, egy lépéssel előrébb van.”

A gyerekeknek megtanítják, hogyan bánjanak a számítógépekkel, digitális fényképezőgépekkel, telefonnal, valamint hogy hogyan kezeljék a televíziót és a rádiót.

Ezenkívül jelnyelvet is oktatnak. Kutatások igazolták ugyanis, hogy azok a gyerekek, akik gesztusokat használnak és tanulnak jelnyelvet, hamarabb megtanulnak beszélni is. A jelnyelv a csemeték egészséges kommunikációját is kitágítja, és csökkenti a frusztrációt, vagyis kevesebbet sírnak. További előnyök még, hogy szerintük az ilyen gyerekek 12 ponttal magasabban teljesítenek az IQ-teszteken is, 2 éves korukra 50-nel több szót tudnak, mint társaik, 3 éves korukra a többi gyerek 4 éves szintjén fognak kommunikálni, és nagyobb lesz az önbecsülésük.

A Learning Experience csoport továbbra is folyamatosan új módszereket próbál bevezetni az iskola előtti nevelési programokban.

 

Információ
X