nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Fülig James: A remény hal meg utoljára.
  2022. 11. 26, 11:06  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Te mi mindenre lennél hajlandó a sikerért? – Játék!

„Ha eladnám az ismerőseimet, hogy szerelemhez és gazdagsághoz jussak… az tulajdonképpen egész jó üzlet lenne, nem?”

nyest.hu | 2015. május 9.
|  

A Being Faust – Enter Mephisto olyan, online és közösségi médiaelemekkel bővített valós játék, amely Johann Wolfgang von Goethe Faust című drámájára épül. A játék formája egyedülálló: a résztvevők egy meghatározott helyen és időben gyűlnek össze, hogy valamennyien magukra öltsék az ifjú Faust szerepét. Okostelefonnal a kézben, eltökélten vállalva a kihívásokat, megnyílik előttük a MEPHISTO&co. csábító digitális világa, ahol emberi értékeket és eszményeket kínálnak eladásra. A bejelentkezéssel megköttetik a Faust és a MEPHISTO&co. közti szerződés; a résztvevők eladják a lelküket, és elkezdődik a megkísértések játéka. De vajon meddig hajlandók elmenni? A siker és a szépség valóban megvásárolható? És van-e visszaút az „elidegenedett gyönyörök” világából az igazi szerelemhez és barátsághoz?

Ennek az innovatív projektnek , melyet a Goethe-Institut Korea és a NOLGONG dolgozott ki, az volt a kiindulópontja, hogy a digitális korban Faust és Mephisto találkozása miként és milyen eszközök segítségével valósulhatna meg. A mindenkit érintő alapkérdések ugyanis változatlanok maradtak: mit tartok fontosnak az életben? Miből táplálkozik mindaz, ami a szememben érték? Milyen árat lennék hajlandó fizetni azért, hogy sikeres legyek?

A játék az eredeti dráma mai interpretációjából indul ki, a digitális világhoz illeszkedő átdolgozásában pedig Benjamin von Blomberg, a Theater Bremen dramaturgja működött közre. Az előkészítő munkálatok 2013-ban kezdődtek, majd a játék hivatalos bemutatójára 2014 szeptemberében került sor Dél-Koreában, a Seoul Metropolitan Libraryben.

Te mi mindenre lennél hajlandó a sikerért? – Játék!
Forrás: goethe.de

A Being Faust – Enter Mephisto a különböző valós és virtuális játékelemek ötvözésével arra készteti a résztvevőket, hogy új nézőpontból tekintsenek önmagukra és digitális környezetükre, hogy összemérjék magukat a világszerte játszó többi játékossal, s hogy magával az eredeti drámával is közelebbi kapcsolatba kerüljenek. A játék minden korosztály számára nyitott: egyaránt szórakozást kínál azoknak, akik kívülről tudják Goethe Faustját, és azoknak is, akik még sohasem olvasták vagy látták ezt a mesterművet.

Budapesti helyszín: Katona József Színház

Időpont: május 10., 13:00 és 16:00; május 11., 13:00, 16:00, 19:30

A játékhoz androidos vagy iOS-es okostelefonnal kell rendelkezni. A játékra a játék app-ján keresztül előre kell regisztrálni.

Letöltés: Android, iOS

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X