nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Audioguide
Tárlatvezetés mobilon

Interaktív tárlatvezetést kínál a budapesti Szépművészeti Múzeum az okostelefonnal érkező látogatók számára: a szolgáltatáshoz az intézmény WiFi lefedettséget is biztosít.

MTI | 2010. október 26.
|  

A Szépművészeti közleménye szerint az új generációs, interneteléréssel rendelkező telefonok tulajdonosai számára hétfőn már elérhető a mobilokra optimalizált honlapon az egyik időszaki kiállítás anyaga. A Klimt és a bécsi szecesszió kezdetei című tárlathoz a speciális audioguide mellett programajánlókat, kiállítási információkat és képeket is letölthetnek az érdeklődők.

Mint a múzeum hangsúlyozta, az új szolgáltatás egy hosszú távú fejlesztés első lépése. A későbbiekben egy gazdagabb információs oldal áll majd a látogatók rendelkezésére, így az elképzelések szerint lehetőség nyílik az online jegyvásárlásra, és az állandó kiállítást bemutató audioguide-ok, múzeumpedagógiai vezetések, játékok is segítik majd a gyűjtemény megismerését.

Szponzori támogatásnak köszönhetően a múzeum a kiállítási területen WiFi lefedettséget biztosít, így elkerülhető a mobilszolgáltatói adatforgalmazás, és ingyenesen letölthetők a weboldalon található tartalmak.

A Szépművészeti audioguide megoldása a jövőben újabb mobiltechnológiai megoldásokat is tartalmazni fog, folyamatosan követve a telefonok technológiai fejlődését. A elkövetkezendő időszakban gyűjtött tapasztalatok is hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a mobil szolgáltatások kényelmesebbé, látogatóbarátabbá váljanak - vázolta fel a fejlesztési célokat a múzeum.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X