nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • durek: @mondoga: Teljesen egyetértek veled, épp ezért állok értetlenül azon jelenség előtt, amiko...
  2020. 07. 04, 17:31  Mi is az az Uralonet?
 • mondoga: @durek: "Ennek ellenére ez a szó is a finnugor rokonság bizonyítéka." Szerintem nem. Ahogy...
  2020. 07. 04, 17:07  Mi is az az Uralonet?
 • durek: @mondoga: A lehetőségét nem vitatom. Az elsőnek említett (*tV) alakkal már találkoztam a t...
  2020. 07. 04, 16:42  Mi is az az Uralonet?
 • durek: @Cypriánus: Köszönöm a tippet, megkeresem. Én amúgy a lehető legnagyobb nyitottsággal, min...
  2020. 07. 04, 16:15  Mi is az az Uralonet?
 • mondoga: @durek: Az utolsó bekezdésben olvasható kérdésedre nem elégséges válasz ez? "A határozott ...
  2020. 07. 04, 15:53  Mi is az az Uralonet?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Tankönyvek helyett digitális eszközök Dél-Koreában

A tananyagok digitalizálása mellett átfogó koncepció mentén alakítják át a közoktatást a világ informatikában vezető országában.

IT café, Dajkó Pál | 2011. július 6.
|  

Hamarosan búcsút mondhatnak a nehéz iskolatáskáknak azok a dél-koreai diákok, akik még használtak ilyet, az ottani Oktatási Minisztérium ugyanis bejelentette, hogy 2015-re kivonják a forgalomból a papírra nyomott tankönyveket, az összes tananyagot digitalizálni fogják, az iskolákban és otthon a tanulók számítógépeket (tábla PC-ket, okostelefonokat és úgynevezett „okostelevíziókat”) fognak használni.

A minisztérium és az Információs Stratégiák Elnöki Tanácsa közleménye szerint a teljes bevezetést egy széles körű országos teszt alapján hajtják végre. A tananyagok digitalizálása nem egyszerű szkennelést jelent, hanem át is dolgozzák őket, hogy módszertanilag is kihasználják a digitális technika adta előnyöket, emellett a koncepció számtalan újdonságot is tartalmaz, például a fizikailag hátrányban lévő diákok számára speciális anyagok készülnek, illetve a digitális távoktatási rendszert is kiépítik azon gyerekek számára, akiknek egészségügyi okokból nehézséget okozna az iskolába járás. A 2,2 billió vonba (2,4 milliárd dollárba) kerülő, iskolai hálózatfejlesztéseket is tartalmazó projekt zárását az általános iskolákban 2014-re, a középiskolákban 2015-re tervezik, az átmeneti időszakban mind a papíralapú, mind a digitális tananyagok használatosak lesznek. A nagyszabású átalakításnak az is része lesz, hogy például hálózatfejlesztéssel jelentősen bővítik az egyetemisták távoktatási lehetőségeit, valamint a felnőtt-, illetve a továbbképzésben is hangsúlyozottabb szerepet kap az online oktatás egy IP TV-rendszer használatával.

A feltételek adottak egy ilyen nagy váltáshoz, ugyanis a koreaiak hardverellátottsága kiváló (az előrejelzések szerint 2015-re az itt élők nyolcvan százaléka rendelkezik majd legalább egy intelligens hordozható eszközzel), és egy tegnap megjelent felmérés szerint az OECD-országok közül a 15-19 éves korosztályban a koreai diákok informatikai képzettsége a legjobb. A koreai kormányzat lépése a gyártóknak is nagy üzlet lesz, mivel a kormány a szociálisan rászorulóknak ingyenesen biztosít majd táblagépeket.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X