nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Táblagépek a kitelepítetteknek

Táblagépeket adott kitelepített lakóinak egy, a Fukusima-1 atomerőmű környékén található japán város önkormányzata, hogy az evakuáltak ezeken keresztül a nap huszonnégy órájában nyomon követhessék az egykori lakhelyükön történő eseményeket.

MTI | 2013. április 6.
|  

A két éve felrobbant erőműtől hat kilométerre fekvő Naraha település által kiosztott gépeken a lakók nyomon követhetik a városban mért radioaktivitási adatokat, élő adásban figyelhetik, hogy mi történik egykori lakhelyükön, továbbá a készüléken keresztül tudnak kommunikálni az önkormányzattal is. Naraha 7600 lakója jelenleg Tokióban, illetve Japán további 32 prefektúrájában él, mivel a városban a magas radioaktivitás miatt csak napközben szabad tartózkodni.

A város polgármesterének reményei szerint a táblagépekre telepített rendszer segítségével interaktív kommunikáció alakul majd ki a hatóságok és a kitelepítettek között. A szolgáltatást többek között a lakók visszatérésének megtervezésével kapcsolatos kérdőívek kiküldésére is felhasználják a jövőben, ha a település újra lakhatóvá válik. Naraha már a harmadik, a fukusimai erőmű közelében fekvő település, amely táblagépeket osztott ki evakuált lakóinak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X