nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Szappanoperákban népszerűsítenék az internetet

Szappanoperákba rejtett népszerűsítő kampánnyal hívnák fel az internethez még nem csatlakozott britek figyelmét, hogy a világhálóval anyagi helyzetük is jobbra fordulhatna.

MTI | 2009. október 13.
|  

Nagy-Britanniában mintegy négymillió szerény anyagi körülmények között élőt szeretnének rávenni az internethasználatra – mondta Martha Lane Fox üzletasszony, a BBC közszolgálati televíziónak adott interjújában. A lastminute.com alapítója a tévésorozatokba rejtett sorokkal irányítaná rá a figyelmet az internet előnyeire, amelyeket a PricewaterhouseCoopers könyvvizsgáló cég számításaival támaszt alá.

A tanulmány szerint a világhálóhoz még nem csatlakozott háztartások anyagi körülményeiktől függően az internettel évi 270 és 560 font (77-160 ezer forint) közötti összeget spórolhatnának meg, ezzel ráadásul a munkanélküliség csökkentését is segíthetnék.

Az internet igénybe vételével a munkával nem rendelkezők összesen 12 ezer fontnyi (3,4 millió forintot kitevő) pótforráshoz juthatnának életük során, azok a dolgozók pedig, akik aktívan használják a világhálót, évi 8 ezer fonttal (2,3 millió forinttal) növelhetnék a fizetésüket.

A kormány évente 900 millió fontot (256 milliárd forintot) takaríthatna meg azzal, ha minden felnőtt, világhálót eddig még nem használó állampolgár beköttetné az internetet, és havonta legalább egy alkalommal használná hivatalos ügyek intézésére.

Az üzletasszony szerint azonban a brit parlament fele még mindig nem érzi problémának a digitális világtól való távolmaradást, ezért a kampány részeként a politikusokat is meg kívánja győzni.

A „minden britnek internetet”-terv megvalósítása nem lesz egyszerű – mondta Fox, hozzátéve, hogy ha képes lesz ezer embert meggyőzni, és azok további ezret, akkor már jó úton járnak. Az ötletek között szerepel még kedvezményes internetcsomagok bevezetése, a világhálót használó háztartások jutalomban részesítése. Az egyik elektronikai kiskereskedelmi hálózattal már sikerült is megállapodni, hogy elsősorban az idősebbekre szabva dolgoz ki internetes csomagokat.

Információ
X