nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: "Csak a véletlennek köszönhető, hogy a két szó azonos alakúvá vált." -Szerintem is. A magy...
  2021. 04. 04, 10:26  Miért nyúl a nyúl?
 • mederi: @Fülig James: 61 Egy körülbelüli idézet a Wikipédiából Fleming kísérleteinek sikeréről kol...
  2021. 04. 04, 09:32  Dob és dob
 • mederi: A közmondás szerint a "részeg disznó (ember) hentereg a földön" és nem *hengereg, mert meg...
  2021. 04. 01, 10:02  Hentel-e a hentes?
 • mederi: Így hengergetnek a hentesek.. :) www.youtube.com/watch?v=EHf8T_2k9uM
  2021. 04. 01, 09:59  Hentel-e a hentes?
 • mederi: @Avatar: 14 A felfüggesztett disznó olyan közel szabályos vízszintes szeletekből áll, amik...
  2021. 04. 01, 09:31  Hentel-e a hentes?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
18 millió euró szupergyors mobilinternetre

Jövő évtől az EU 18 millió eurót áldoz arra a kutatásra, amely a mobilhálózatok következő, negyedik generációját kívánja megalapozni – közölte kedden az Európai Bizottság.

MTI | 2009. augusztus 18.
|  

A döntés értelmében beindul az úgynevezett Long Term Evolution (LTE) Advanced technológia kutatásának finanszírozása, amelynek révén a ma használatos harmadik generációs hálózatokhoz képest százszorosára nőhet a mobil internetszolgáltatás adattovábbítási sebessége.
Huszonöt évvel ezelőtt a GSM-szabványt tette Európa a korszerű mobilhálózatok alapjává. Az egységes uniós piacnak köszönhetően napjainkban a világ mobilhálózatainak 80 százaléka a GSM-szabványra épül.

„Az LTE technológia révén az európai kutatási know-how a jövőben is szerte a világon meghatározhatja a mobilszolgáltatások és a készülékek fejlesztésének irányát, hasonlóan ahhoz, ahogyan az elmúlt évtizedekben a GSM-szabvány esetében történt” – mondta Viviane Reding, az Európai Unió távközlési és médiaügyi biztosa.

Az LTE-nek köszönhetően a mobiltelefonok nagy teljesítményű mobil számítógépekké válhatnak, a felhasználók hordozható készülékeiken keresztül szupergyors internetkapcsolathoz férhetnek hozzá.

A Long Term Evolution („hosszú távú fejlődés”) néven ismert technológiával Európában jelenleg Nagy-Britanniában, Finnországban, Németországban, Norvégiában, Spanyolországban és Svédországban kísérleteznek a mobilszolgáltatók. Svédországban és Norvégiában 2010 első felében várhatóan már a kereskedelmi forgalomban is megjelenik.

Az Európai Unió 2004 és 2007 között 25 millió euró összegben már nyújtott finanszírozást az LTE optimalizálásához és szabványosításához. Ennek eredményeként jött létre az LTE-alapú hálózati infrastruktúra első koncepciója. Most az Európai Bizottság úgy döntött, hogy további 18 millió euróval támogatja az LTE továbbfejlesztett változata, az LTE Advanced kutatását. Szeptemberben megkezdik a részletek egyeztetését a projektkonzorciumokkal.

Információ
X