nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Japán: keressünk az interneten angoltanárt!

Új honlap indult Japánban, ahol a látogatók kedvükre válogathatnak az elérhető angoltanárok közül: még a blogjaikat is elolvashatják.

nyest.hu | 2009. október 14.
|  

Amint az internet teret hódított Japánban, azonnal divatba jöttek a nyelvtanár-kereső oldalak is. Működési elvük igen egyszerű: a tanulni vágyók kitöltenek egy adatlapot „álmaik nyelvtanáráról”, és az oldal rögtön elirányítja őket ahhoz az oktatóhoz, aki  az adatbázisban leginkább passzol az adott leíráshoz. Nemrégiben új oldal indult hasonló profillal, amely már bevonja munkájába a népszerű közösségi portálokat is – olvasható a pr.com-on.

Japánban, ahol a tanulásban való jeleskedés kulcsfontosságú, már kisiskolás koruktól fogva trendi magánórákra járatni a gyerekeket. Ezen kívül ma már szinte közmondásos a japánok mérhetetlen lelkesedése más nyelvek és kultúrák iránt. Ezek alapján nem csoda, hogy a magán nyelvoktatás piacán folyamatos a növekedés. Mindez a külföldieknek sem jön rosszul: a nyelvtanárokat könnyen befogadja az amúgy meglehetősen zárt ország.

A nyelvtanárokat hirdető internetes oldalak nagy népszerűségnek örvendtek az ezredfordulót követő években, mára azonban kicsit megcsappant irántuk az érdeklődés. Sok internet-felhasználó ugyanis inkább a közösségi portálokon néz először körül. Éppen ezt kihasználandó jött létre a teacher-in-japan.com nevű oldal, melynek célja, hogy friss vért áramoltasson a hanyatló üzletágba. "A jelenleg működő oldalak nem rosszak, de idejét múltak, mert nem használják ki az utóbbi időben végbement internetes változásokat. Ezen a téren fogunk mi mást nyújtani, és így visszaadjuk a piacnak a régi dicsőséget. Nálunk a látogatók rákattinthatnak a nyelvtanárok blogjaira, videóira és mindenféle tartalomra, amely a választást megkönnyítheti. Jelen vagyunk a Facebookon, a Twitteren és a Mixin is (Japán legnépszerűbb közösségi portálja)” – magyarázza Anthony Teixeira, az új honlap webmestere, aki arra számít, hogy a közösségi portálokra támaszkodva 3 hónap alatt megduplázható az ügyfelek száma.

Információ
X