nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • szigetva: @mederi: Abszolút tények nyilván nincsenek. A te hozzászólásaidra azonban a „jelen tudásun...
  2023. 02. 02, 10:55  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Szerintem ilyen típusú vizsgálatoknál abszolút tényekről nyilván nem lehet szó,...
  2023. 02. 02, 08:31  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Csak ez lehetetlen, ha valaki a tényeknek nincs birokában.
  2023. 02. 01, 11:49  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Külön külön a tudományágak gondolom kevésbé hatékonyak, mint ha összeegyeztetve...
  2023. 02. 01, 11:42  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: A Pángea 175 mó éve bomlott fel. De tök mindegy, nem hogy 60 mó évre nem látunk v...
  2023. 01. 31, 09:33  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Szakképzés az Alternatív Főiskolán

Könnyűipar, járműipar, multimédia, zöldgazdaság és logisztika szakmacsoportokban hirdetnek felvételt a Kecskemét térségében élő, 16-24 éves, jelenleg nem tanuló, nem dolgozó fiataloknak.

MTI | 2013. június 21.
|  

Munkanélküli fiatalok számára indított innovatív képzési programot az Álláskeresők Egyesületeinek Bács-Kiskun Megyesi Szövetsége Kecskeméten – közölte a projekt vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón a városban. Tóth István elmondta: az Alternatív Főiskola elnevezésű kezdeményezés célja megelőzni a helyi pályakezdő álláskeresők munkaerő-piaci leértékelődését, elvesztését, egyben biztosítani a megyeszékhelyen működő vállalkozások munkaerő-utánpótlását.

A programot a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében az unió és a magyar állam 155 millió forinttal támogatta. E forrásnak köszönhetően az Alternatív Főiskola tandíjmentes, sőt minden hallgatójának körülbelül havi 50 ezer forintos ösztöndíjat, a munkába állás után pedig havi 100 ezer forint összegű elhelyezkedési támogatást biztosít, továbbá fizeti diákjainak helyi vagy helyközi közlekedését.

Az érdeklődők önéletrajz elküldésével jelentkezhetnek – mondta Tóth István. Könnyűipar, járműipar, multimédia, zöldgazdaság és logisztika szakmacsoportokban hirdetnek felvételt a Kecskemét térségében élő, 16-24 éves, jelenleg nem tanuló, nem dolgozó fiataloknak. Ők a képzés végén OKJ-s szakképesítést, illetve akkreditált tanúsítványt kapnak. Az idén összesen 60 fiatalt vesznek fel, ők bentlakásos „gólyatáborral” kezdik majd tanulmányaikat, ott pszichológusok nyújtanak segítséget a részt vevők karriertervének elkészítéséhez.

A projekt vezetője közölte: a toborzás legfontosabb elemeként – Magyarországon először – Kecskeméten rendezik meg az állások éjszakáját, amelynek keretében a városban működő cégek is bemutatják tevékenységüket. A képzések tartalma és ideje a munkába partnerként bekapcsolódó vállalkozások igényétől függ – tette hozzá.

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) alpolgármester hangsúlyozta: a projekt része Kecskemét tudatos gazdaságfejlesztő tevékenységének. A képzés tömegbázisát adó álláskeresőkről szólva elmondta: a megyeszékhelyen 2013 májusában csaknem 7700 munkanélkülit tartottak nyilván. Közülük az országos átlagot jelentő 30 százaléknál lényegesen kevesebb, ám így is csaknem 900 a pályakezdő fiatal.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X