nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Slota: Szent István nem volt magyar király

„A magyar mongoloid törzsek, amelyek azokon az undorító, szőrös lovakon idejöttek” – jellemezte a magyarok őseit a szlovák politikus.

MTI | 2010. április 19.
|  

Ján Slota szerint a mai magyar nemzet genetikailag nagyon messze esik „azoktól a mongoloktól”, akik ezer évvel ezelőtt „undorító lovaikon” Közép-Európába érkeztek. „Szent István összeállt a szlovák fejedelmekkel és a frank lovagokkal, és leölte ezeket a mongolokat az akkori történelmi Magyarország területén. Meglehet, néhányan a nádasba elbújva megmaradtak” – nyilatkozta a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke a pozsonyi TASR hírügynökségnek szombaton.

A magyar- és romaellenességéről elhíresült koalíciós pártelnök úgy vélekedett, hogy Szent István nem volt magyar király, hanem a „történelmi Magyarország” (szlovák szóhasználatban Uhorsko) királya volt, aki „jobban beszélt németül, mint magyarul”. „A híres Szent István volt az, aki legyilkolta őket, tehát az elődeiket” – jelentette ki Slota.

A szlovák politikus Vona Gábornak, a Jobbik elnökének azon kijelentésére reagált, miszerint Ján Slota és Robert Fico (szlovák kormányfő) meggyőzték a szlovákokat arról, hogy ők nemzetet alkotnak. „A szlovák nemzet már 1500 éve őshonos ezen a területen. A magyar mongoloid törzsek, amelyek azokon az undorító, szőrös lovakon idejöttek, csak most valamikor ünnepelték ezer évüket (a honfoglalásnak)” – fejtette ki a politikus. „Ezeknek a jöttmenteknek, a nomádoknak a maradékai Magyarország területén nagyon megritkultak” – tette hozzá Slota.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X