nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Sex, drugs, languages!

Mostanában egyre több zenészről derül ki, hogy rajongója valamilyen különleges nyelvnek. Itt volt Mick Jagger és az urdu meg a szanszkrit, most pedig egy walesi rocksztárról derült ki, hogy nagy rajongója a... melyik nyelvnek is? Válasz és zene a cikkben.

nyest.hu | 2011. augusztus 25.
|  

Úgy tűnik, hogy a rocksztárok megunták az angolt. Nem olyan rég írtuk meg, hogy Mick Jagger szanszkrit és urdu nyelven veszi fel új albumát, most pedig Rob Hawkins, a The Automatic frontembere mesélt a BBC-rádiónak az eszperantó iránti rajongásáról.

Hawkins elmondása szerint a Red Dwarf című sorozatban figyelt fel a nyelvre, és mivel eddig nem igazán voltak sikerei a nyelvtanulás terén, úgy döntött, belevág az eszperantó tanulásába. Úgy hallotta, hogy az eszperantó könnyen megtanulható nyelvnek, és nem is csalódott: állítása szerint egy év alatt sajátította el. Azt, hogy milyen szinten beszéli, nem említette.

Hawkins felhívta rá a figyelmet, hogy az eszperantó sokat köszönhet a közösségi oldalaknak, ugyanis míg 20 évvel ezelőtt a nyelv beszélői gyakran csak találkozókon tudtak másokkal eszperantóul társalogni, addig ma a Twitter- és egyéb oldalaknak köszönhetően mindennapi beszélgetések nyelve is lehet

Korábban már megírtuk, hogy a walesiek körében különösen népszerű az eszperantó, a nyelv rajongói Cardiffe-ban klubot is alapítottak. Ugyanitt jövő hét kedden gyűlnek össze az eszperantó beszélői, hogy a nyelv jövőjéről beszélgessenek.

Amíg Rob Hawkins és zenekara nem kezd el eszperantó nyelvű dalszövegeket írni, addig itt a hivatalos eszperantó himnusz:

Forrás:

BBC News: The Automatic's Rob Hawkins on learning Esperanto

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
3 pistike65 2012. június 13. 23:13

Azóta volt szerencsém meginni áprilisban Edinburghben egy sört (ale-t) Rob Hawkinsszal - nagyon jól beszél eszperantóul. Dalszöveget ugyan nem írt a nyelven, de az eszperantó himnuszra elkészítette a maga változatát:

www.youtube.com/watch?v=5Ham5d5gbPg&feature=share%27%2C%29

4.06-4.19

Üdv

Ertl István

2 pistike65 2011. szeptember 5. 07:41

eszperantó zenék:

vinilkosmo.com/

1 doncsecz 2011. augusztus 25. 21:10

Az ilyesmi nem volna rossz, főleg ha kis nyelvet venne egy közismert személy pártfogásába és egyéni rokonszenvből pénzzel és presztízzsel támogatná

Információ
X