nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Arab albumot is szeretne Shakira

Arab nyelven is szeretne énekelni Shakira, a kolumbiai popcsillag, és akár egy egész albumot is szívesen készítene arabul.

MTI | 2011. május 30.
|  

A május elején Budapesten is fellépett Grammy-díjas spanyolajkú énekesnő, akinek lemezei több mint 70 millió példányban keltek már el világszerte, a hétvégén beszélt erről a tervéről Marokkóban, ahová a Mawazine World Rhythms zenei fesztivál vendégeként érkezett.

„Komoly feladat lenne egy album elkészítése arabul. Először is arabul kellene tanulnom" – jelentette ki Shakira, akinek ereiben apja révén libanoni vér is csörgedez. Mint mesélte, gyerekkorában sokat hallgatta az arab világ olyan nagyszerű díváit, mint az egyiptomi Umm Kalthum vagy a libanoni Fairuz.

A Közel-Keleten is rendkívül népszerű énekesnő fellépéseibe rendre beépíti a hastánc elemeit, és egy spanyol sikerszáma, az Ojas Asi Ojos Así sok szállal kötődik a közel-keleti dallamvilághoz. Nem titkolta, hogy egyelőre alig néhány szót tud arabul, de – mint hangsúlyozta – teljesen nyitott a tanulásra, és szeretné, ha valóban megszületne az arab lemez.

A Marokkóban megrendezett 10. Mawazine világzenei fesztivál szombaton zárult. A nyolcnapos rendezvényen hatvan ország együttesei és előadói vettek részt, köztük Kanye West, Lionel Ritchie, az egyiptomi Amr Diab és a szenegáli Youssou N'Dour.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
3 El Mexicano 2011. május 31. 13:11

@Epau: A cikkben említett szám refrénjének egy része egyébként arabul van (de mivel nem tudok arabul, nem tudom, mennyire énekli jól). A spanyolját viszont elég nehéz megérteni, mert nem énekel tisztán, nagyon eltorzítja a hangját.

2 Epau 2011. május 30. 22:20

Én díjaznám, ha arabul is énekelne :)

1 El Mexicano 2011. május 30. 20:24

Elnézést, hogy beleszólok megint, de nem "Ojas Asi", hanem "Ojos así" – 'Ezek a szemek'.

Információ
X