nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Méghogy a kutya se figyel
Segít a kutya az olvasásban

Sokféle névvel illetjük kutyáinkat: az ember barátja, hűséges játszótárs, a ház őrzője... no de hogy kitűnő hallgatóság? Mint kiderült, igen.

MTI | 2009. december 21.
|  

A kutya nem nevet a bizonytalankodó felolvasáson – nem csoda, hogy a kutyaközönség előtti olvasásgyakorlás nagy sikert aratott a kisiskolások körében, akik részt vettek egy amerikai kutyakiképző szervezet és egy kaliforniai könyvtár közös rendezvényén.

A San José-i Willow Glen könyvtárban hosszú sorok kígyóztak a minap, még a jóval távolabb fekvő Los Angeles környékéről érkezett gyerekek is vártak a sorukra, hogy a különleges vendégek, három labrador retriever kutya előtt olvashassanak fel – számolt be a mercurynews.com.

„Szinte túl jó volt ahhoz, hogy igaz lehessen” - lelkendezett egy nyolcéves kislány édesanyja, akinek Emma lánya a 13 hónapos labrador, Raella előtt próbálta ki a felolvasást. Emma nem jár iskolába, otthon tanul, és ez a lehetőség – mint édesanyja elmondta – több szempontból is nagy segítség volt számára.

A „Felolvasás kutyáknak” elnevezésű rendezvény a Kutyatársak az Önállóságért (CCI) szervezet rendezésében zajlott. A sérült emberek számára kutyákat kiképző egyesület kezdeményezése nemcsak a gyerekeknek nyújtott kivételes élményt, hanem a fiatal kutyáknak is jó alkalom volt arra, hogy türelmet és figyelmet tanuljanak.

A kutyáknak való felolvasás hosszú múltra tekinthet vissza; nem a CCI nevéhez fűződik a program kifejlesztése – mondta el Pat Wilcox, a szervezet South Bay-i egyesületének alapítója. Mint hozzátette: már több hasonló rendezvényük volt, és azok sikere inspirálta őket a folytatásra.

„Az ötlet kitűnő. Felszabadítja a gyerekeket, és a szülők is nyugodtak, mert kiképzett kutyákról van szó” – magyarázta Joanne Romberg, akinek ötéves lánya vett részt a programban. Az is tetszet neki – említette meg –, hogy a szülőknek a háttérben kellett várakozniuk, így nem estek kísértésbe, hogy ösztönösen kijavítgassák a felolvasót.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X