nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Salsázzon és igyon „kukacos” pálinkát!

Rendhagyó nyelvórákkal, filmekkel, ételspecialitásokkal, tánccal és zenével várják az érdeklődőket az első latin-amerikai fesztiválon.

MTI | 2009. november 20.
|  

Európában még nem vetített filmekkel, bárral, grillterasszal, rendhagyó nyelvórákkal és sok tánccal, illetve zenével várja a latin országok kultúrájának szerelmeseit az első Latin-Amerikai Filmfesztivál és Fieszta a Casa de la Música budapesti rendezvényközpontban, a Vas utcában.

Az elsőként megrendezett fesztivál november 20. és 22. között felvonultatja a latin-amerikai országok kulináris különlegességeit: meg lehet kóstolni a „kukacos” agavépálinkát, a mexikói ízeket, chilei borokat, a csapolt kubai sört és számos különleges koktélt.

A háromnapos rendezvényen húsz ország – többek között Brazília, Kuba, Honduras, Spanyolország, Venezuela – filmjeit mutatják be eredeti nyelven, feliratozva: ezeket Európában eddig még sehol nem vetítették.
Akik a filmek alapján kedvet kapnak a tanulásra, rendhagyó spanyol nyelvórákon is részt vehetnek, valamint érdekes előadásokat hallgathatnak meg a bemutatott országok kultúráját érintő témákban. A póker és a szivar iránt rajongók külön teremben élhetik ki szenvedélyüket az 1920-as évek Kubájának hangulatában.

A vetítések után péntek este a chilei Patricio Baeza „Huracán” játszik élőben, szombaton a Havanna Night Dance Company kubai táncprodukció, vasárnap pedig a Latin Combo Duo - B.Bíró Zoltán és Lili Garces – bűvöli el előadásával a latin hangulatra vágyókat.

A fesztivál mindhárom napján táncbemutatókkal és ingyenes táncórákkal várják a fesztiválozókat a fővárosi salsatánciskolák illetve a Brazil Kulturális Központ oktatói: a vállalkozó kedvűek elsajátíthatják többek között a salsa, a bachata, a reggaeton, a batucada, a maculele és a capoeira lépéseit is.
Az esemény részletes programja a www.latinfilmfesztival.hu honlapon is megtekinthető.

Információ
X