nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • bloggerman77: @mondoga: "És ehhez nem kell feltétlenül megtalálni Attila sírját" ** Egy mongolid ember ö...
  2019. 08. 25, 00:42  Hun‒ugor géntangó
 • mondoga: @Fejes László (nyest.hu): Nem, nem keverek semmit. Csak rámutattam, hogy Riba rosszul, pon...
  2019. 08. 24, 23:27  Hun‒ugor géntangó
 • mondoga: @zegernyei: Az idézett cikk tartalmával egyetértek. "A fentiek ellen próbálkozott egy újsá...
  2019. 08. 24, 22:43  Hun‒ugor géntangó
 • mondoga: @zegernyei: "Ez egy kicsit zavarosra sikeredett, megmagyaráznád?" Rendben, megpróbálom más...
  2019. 08. 24, 22:11  Hun‒ugor géntangó
 • mondoga: @zegernyei: "...a hun-magyar rokonság máig nincs bebizonyítva, és azt sem írtad meg, hogy ...
  2019. 08. 24, 21:27  Hun‒ugor géntangó
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Riválisa akad az Amazon Kindle e-olvasónak

Az új e-olvasó ugyanannyiba kerül, mint riválisa, csak többet tud annál. Szakértők szerint a termék eséllyel pályázhat a piacvezető címre.

MTI | 2009. október 21.
|  

A Barnes & Noble amerikai könyvkereskedő és-kiadó cég mutatta be az új e-könyv olvasót, amely elsősorban az Amazon Kindle nevű elektronikus olvasójával kívánja felvenni a versenyt. Az új alkalmazás színes képernyős, az ára pedig hajszálra megegyezik a Kindle-éval. A 259 dolláros újdonság piacra dobását a közelgő ünnepi szezonra időzítette a könyvkereskedő.
Az eszköz segítségével a felhasználók megoszthatják egymás között a könyveket, amire a Kindle jelenleg nem képes. A Nook névre hallgató programot novembertől vásárolhatják meg az olvasók a Barnes & Noble közel nyolcszáz üzletében az Egyesült Államokban.
Az alakulóban lévő elektronikus könyvolvasó piac – amelynek sikerét a Kindle alapozta meg – az elektronikai ipar fő csataterévé vált az idei ünnepi szezon közeledtével. Várakozások szerint az Egyesült Államokban mintegy 3 millió e-olvasót értékesítenek a karácsonyig hátralévő időszakban, 2010-ben pedig megkétszereződhet az eladások száma.
A Barnes & Noble színes duál képernyője jelenleg egyedülálló a piacon. A Nook a Kindle által tárolt könyvmennyiséghez hasonlóan 1500 művet tud elraktározni. A Nook-használók viszont két hét erejéig kölcsön is adhatják egymásnak a tárolt könyveket.
Míg a Kindle zárt rendszerben működik, vagyis az Amazonon rendelt könyveket csak a Kindle, az iPhone és az iPod Touch tudja olvasni, addig a Barnes & Noble az ePub formátumot támogatja, így az olvasók számos eszközön juthatnak hozzá a művekhez.
A cég nem sokkal online digitális könyvesboltjának elindítását követően mutatta be új termékét. A világ legnagyobbjaként emlegetett internetes e-könyvesboltban a vásárlók 700 ezer könyvből válogathatnak.
A könyvpiacon várható „digitális fordulatot” elemezve szakértők úgy fogalmaztak, hogy a Barnes & Noble előnyre tehet szert versenytársaival szemben, mivel a vásárlók az Egyesült Államokban működő közel 800 üzletben ki is próbálhatják a Nookot.

Információ
X