nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ritka hackerképzés indul Magyarországon

Az etikus hackerek oktatásában szerepet vállaló központok közösen ösztöndíjat hirdettek fiatal magyar szakemberek számára.

IT café | 2011. február 16.
|  

A világon csupán néhány kiemelt országban, köztük hazánkban indul el először – idén márciusban – az amerikai hadseregben is oktatott etikushacker-képzés új verziója. A nemzetközi etikushacker-képzést koordináló EC-Council az ország jelentős létszámú, jól felkészült szakemberállományát figyelembe véve döntött úgy, hogy a megújult tanfolyam világpremierjének egyik kiemelt helyszíne Budapest, illetve a kizárólagos képviseleti jogokat 2009-ben megszerző NetAcademia Oktatóközpont lesz. A különleges esemény apropóján a hazai informatikai oktatóközpontok összefogásával nemzetközi ösztöndíjban részesülhet egy tehetséges, magyar etikus hacker.

„Az elmúlt években elért kiváló képzési eredményt valójában már régen nem egyedül, hanem oktatási partnereinkkel együtt érjük el. A Számalk Zrt. hivatalos EC-Council oktatóközpontként, míg az IQSOFT John Bryce Oktatóközpont a biztonsági tanfolyamok viszonteladójaként jelentős mértékben hozzájárult a sikerhez. A három cég összefogásának eredménye a most meghirdetett ösztöndíj is” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont vezetője.

„Az 1 000 000 Ft értékű ösztöndíj célja, hogy nemzetközi ismertséghez és ezzel kiugrási lehetőséghez juttasson egy tehetséges biztonsági szakembert. A díjazott számára nem csupán a Certified Ethical Hacker minősítés megszerzése, hanem a nemzetközi bemutatkozás is lehetővé válik” – magyarázta Simon Ferenc, a Számalk Zrt. IT oktatási termékmenedzsere.

Az informatikai oktatóközpontok az ösztöndíjpályázaton olyan egyedi, újdonságnak számító biztonsági problémák felfedezésére biztatják a résztvevőket, melyet a Miamiban megrendezésre kerülő Hacker Halted konferencián is bemutathatnak – hasonlóan a 29 éves Barta Csaba 2010-es rootkit-bejelentéséhez. Az ösztöndíjról bővebb információ ezen a weboldalon olvasható.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X