nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Rekordokat döntöget a hírportálok látogatottsága

Az internetes hírportálok korábban soha nem látott forgalmat bonyolítottak tavaly: látogatottságuk tavaly óta kétszeresére nőtt.

MTI | 2010. január 20.
|  

2005 óta az online hírszolgáltatók látogatottsága több mint kétszeresére nőtt – közölte a Bitkom német szövetségi információs technológiai, távközlési és új média szakmai szervezet hétfőn Berlinben.

A szervezet által megvizsgált 20 legnagyobb német internetes hírportál tavaly 6,5 milliárd látogatást regisztrált, ami jó egyharmaddal haladja meg a 2008-as forgalmat. Ez a nyilvántartás kezdete, 2005 óta a legnagyobb évi növekedési ütem – hangsúlyozta Achim Berg, a Bitkom alelnöke.

A legsikeresebb német híroldal változatlanul a Spiegel Online, ami 2009-ben 1,3 milliárd látogatást regisztrált, 22 százalékkal többet mint 2008-ban. Szorosan a második helyen követi a Bild.de híroldal közel 1,2 milliárdos forgalommal, 58 százalékos forgalom növekedés után.

A legnagyobb növekedést a Computerbild.de ért el, 71 százalékos forgalom-növekedés után 184 milliós látogatói számmal.

A Bitkom politikai, gazdasági, sport és más szakterületek aktuális eseményeiről beszámoló internetes oldalakat sorolta a hírportálok közé. Számos felhasználó számára ezek az oldalak jelentik az egyik legfontosabb információs forrást.

Információ
X