nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Regisztrációs levelet kapnak a felvételizők

A regisztrációs levélben szereplő információkat a jelentkezőnek kell ellenőriznie, és hiba esetén a diákok teendője az adatok javítása is.

MTI | 2013. május 24.
|  

Legkésőbb június elejéig regisztrációs csomagot kap jelentkezési adatairól minden felsőoktatási felvételiző, aki érvényes kérelmet nyújtott be a szeptemberben induló képzésekre – közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio kft. szerdán az MTI-vel. Mint közleményükben írták, a felsőoktatásba jelentkezők számára folyamatosan küldik ki a regisztrációs csomagról szóló értesítő e-mailt.

A csomagban található regisztrációs levélben a személyes adatok mellett a jelentkezők megtalálják a megadott jelentkezési helyeket is abban a formában és sorrendben, ahogyan azok a központi felvételi nyilvántartásban szerepelnek. A regisztrációs levélben szereplő információkat a jelentkezőnek kell ellenőriznie, és hiba esetén a diákok teendője az adatok javítása is – hívták fel a figyelmet, Ha a jelentkező szükségét látja, egyetlen alkalommal a jelentkezési helyek sorrendjének módosítására is lehetőség van, továbbá a még megszerzendő dokumentumok pótolhatók.

A jelentkezési határidő lejárta után megszerzett dokumentumok másolatait 2013. június 5-éig kell benyújtaniuk a jelentkezőknek, az ezután megszerzett dokumentumok másolatait pedig legkésőbb július 10-ig pótolni kell. Mindazok, akik a regisztrációs csomagot június elejéig nem kapják meg, vagy olyan hibát találnak adataikban, amely az e-felvételi felületén nem javítható, jelentkezzenek az Educatio Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán – közölték. Jelezték egyúttal, hogy az e-felvételi ügyintézési funkció azok számára is nyitva áll, akik korábban, a jelentkezéskor nem használták még az e-felvételi felületét.

Kitértek arra is: a felvételi során mindig arra a címre érkeznek a hivatalos értesítések, így a biztonsági kód is, amelyet az e-jelentkezők az e-felvételi regisztrációkor, a papíron jelentkezők pedig a jelentkezési lapjukon megadtak. Ha valaki tehát nem a jelentkezési lapján megadott e-mail címmel regisztrál a Felvi.hu-n, a hivatalos értesítéseket biztonsági okokból akkor is az eredetileg a jelentkezési lapon megadott címre fogja megkapni.

Azoknak a jelentkezőknek, akiknek az adat- és sorrendmódosításhoz nem áll módjukban használni az e-felvételi rendszert, a megfelelő kérelmeket a Felvi.hu Kérvénytárából letöltve, majd azt megfelelően kitöltve és aláírva kell beküldeniük az Oktatási Hivatal postacímére: 1380 Budapest Pf. 1190. A dokumentummásolatokat szintén erre a címre kell eljuttatniuk azoknak, akiknek nincs lehetőségük feltölteni az e-felvételi rendszerben – írták.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X