nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Putyin ingyenes oktatást ígér

Vlagyimir Putyin kijelentette: amíg ő marad az elnök, Oroszországban nem lesz fizetős az oktatás. Az orosz államfő tavaly év végén írta alá az új oktatási törvényt, amely az óvodáktól kezdve a tudományos fokozat megszerzéséig átalakította az oktatási rendszert Oroszországban. Az új szabályozás megszüntette például az óvodába járó gyerVlagyimir Putyin kijelentette: amíg ő marad az elnök, Oroszországban nem lesz fizetős az oktatás. Az orosz államfő tavaly év végén írta alá az új oktatási törvényt, amely az óvodáktól kezdve a tudományos fokozat megszerzéséig átalakította az oktatási rendszert Oroszországban.

Edupress | 2013. március 18.
|  

Az új szabályozás megszüntette például az óvodába járó gyerekek utáni szülői hozzájárulás maximális mértékét, ma a helyi hatóságok döntik el, hogy melyik szülő mennyit fizet. A gyerekek utáni szülői hozzájárulás maximális mértékét, ma a helyi hatóságok döntik el, hogy melyik szülő mennyit fizet.

Az Interfax hírügynökség jelentése szerint az orosz államfő teljes képtelenségnek nevezte az ezzel ellentétes híresztelést.
Putyin elmondta: tisztában van azzal, hogy mi történik abban az esetben, ha a jövedelmek rétegződését figyelembe véve Oroszországban áttérnének az általános fizetős oktatásra.

Putyin tavaly év végén írta alá az új oktatási törvényt, amely az óvodáktól kezdve a tudományos fokozat megszerzéséig átalakította az oktatási rendszert Oroszországban. Az új szabályozás január elsején lépett életbe. A jogszabály megszüntette például az óvodába járó gyerekek utáni szülői hozzájárulás maximális mértékét, ma a helyi hatóságok döntik el, hogy melyik szülő mennyit fizet.

Tavaly november elején pedagógusok érdekvédelmi szervezetei tüntettek Moszkvában és Novoszibirszkben az alacsony bérek miatt és az oktatási törvény módosítása ellen. Az Oroszországban meglehetősen ritka megmozdulás résztvevői attól tartottak, hogy ha megszűnik az oktatás ingyenessége, a képzés nem lesz elérhető mindenki számára.
2012-ben számos ellenzéki tüntetésen voltak jelen a diákszervezetek képviselői is, akik a felsőoktatás megdrágulása és az oktatási intézményekben virágzó korrupció ellen tiltakoztak.

Oroszországban a korrupció az egész oktatást áthatja. Gyakran csúszópénzt kell fizetni a bejutásért, kezdve a jobb nevelést biztosító óvodáktól, egészen a színvonalasabb felsőoktatási intézményekig. Az értékes diplomákat pedig meg lehet vásárolni.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Ügyeletes Kommentelő 2013. március 18. 15:52

Példát lehetne vennünk róla.

Információ
X