nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Programok versimádóknak

Szereti a verseket? Izgatja a színpadi szereplés? Akkor Magyar Versmondók Egyesületének programjai Önnek is szólnak.

nyest.hu | 2010. május 31.
|  

Június végéig lehet versenyzőnek jelentkezni a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztiválra, ami ezúttal Pécsen kap helyet október 12-17 között. Közép-Európa legnagyobb színpadművészeti seregszemléjére a hagyományos versmondáson túl több versenyszámban is lehet nevezni, idén először például filmes alkotással is – olvasható a kultúra.hu oldalon. A rendezvényen országos hírű előadóművészek lépnek majd fel, és több ősbemutatót is láthatnak az érdeklődők: lesz világzenei koncert, sztárok verses találkozója, rendhagyó költészeti est és verses mozgásszínház is.

Emellett a Magyar Versmondók Egyesülete a nyári táborba is várja a jelentkezőket: egy Duna parti hajón, Neszmélyben egyaránt tartanak majd foglalkozásokat versmondóknak, költőknek és leendő színészeknek is. A képzésben olyan szakemberek vesznek részt, mint Kinizsi Ottó és Bakos-Kiss Gábor színművészek, Kukorelly Endre és Turczi István költők, Kiss László és Wiegmann Alfréd rendezők, valamint Szennik Évi diákszínjátszó-rendező és Lutter Imre előadóművész, drámapedagógus.

A tábor versmondóknak szóló szekciójában a középiskolás diákok és egyetemi hallgatók beszédtechnikát, színpadi mozgást és hangképzést tanulhatnak, illetve különböző szituációs feladatok és bizalomjátékok segítségével sajátíthatják el a színpadi jelenlét szabályait.

A leendő színészek csoportja klasszikus és kortárs műveket fog rendhagyó módon feldolgozni, és a Színház- és Filmművészeti Egyetem felvételi vizsgájára alapuló helyzetgyakorlatokkal ismerkedhet meg.

Az ifjú költőknek szóló műhely pedig verstani, írástechnikai, költészet- és prózaesztétikai ismeretekkel fogja segíteni a (még) nem professzionális költőpalántákat. Az eredményeket a szakavatott műhelyvezetők személyre szólóan vitatják meg a résztvevőkkel.

A fesztiválról és a táborról részletes információkat itt olvashatnak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X