nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mindenki a saját regényének főhőse a Bábeli könyvtárban

Interaktív színházi játékkal készül a budapesti PLACCC Fesztiválra a dramaturg hallgatókból és fiatal vizuális alkotóművészekből álló Dinamó Budapest. A csapat szeptember 25. és 27. között egy Andrássy úti könyvtárban életre kelti az irodalmat. A Bábeli könyvtárban a közönség több olvasmányon keresztül vezető utat jár be, mindenki a saját előadása főszereplője lesz, a végső történet pedig a részletekből áll össze.

nyest.hu | 2013. szeptember 23.
|  

Izgalmas játékra hívja az olvasást és a színházat kedvelő közönséget szeptember 25. és 27. között a Dinamó Budapest a PLACCC Fesztiválon. A Bábeli könyvtár című előadás nézői átlagos látogatókként érkeznek meg a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár fiókintézményébe, az Andrássy út 52. szám alá, ám ez pillanatok alatt megváltozik, mert a közönség tagjai a könyveket olvasva egy történet részeseivé válnak.

Útjuk során a világirodalom legkülönfélébb alkotásaival találkoznak, az ismert és kevésbé ismert szövegrészletekből pedig egy polgárháború eseményei bontakoznak ki, amit a résztvevők a különleges játék segítségével vészelnek át. A Bábeli könyvtárban mindenki a saját előadása főszereplője, a végső történet pedig a részletekből áll össze.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem dramaturg hallgatóiból és fiatal vizuális alkotóművészekből álló Dinamó Budapest előadásának témája és tárgya az olvasás mint befogadói élmény, illetve annak folyamatosan változó hagyománya. Az alkotók a nyomtatott szöveghez fűződő hétköznapi szokások megváltozására, a letölthető könyvek, az e-könyv olvasók elterjedésének hatásaira reflektálnak előadásukban. Az előadás során az internet működésének struktúráját alkalmazzák könyvekre, vagyis színházi játékukban a nézők úgy jutnak el egyik könyvtől a másikig, mintha azok hiperhivatkozásokkal, linkekkel lennének összekötve.

A bábeli könyvtárban
A bábeli könyvtárban
(Forrás: Pivarnyik Balázs)

Bővebb információ az előadásokról

A PLACCC Fesztivál Facebook-oldalán

A PLACCC Fesztivál weboldalán

A Dinamó Budapest Facebook-oldalán

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X