nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Programok iskolásoknak

A főváros korábban a legnagyobb intézményfenntartó volt, és attól, hogy a 120 korábbi fővárosi iskola állami fenntartásba került, még szeretnék támogatni a diákokat.

MTI | 2013. május 7.
|  

Mintegy negyvenféle programot állított össze a fővárosi önkormányzat a budapesti általános- és középiskolásoknak – jelentette be Tarlós István főpolgármester keddi sajtótájékoztatóján. A városvezető tájékoztatása szerint az úgynevezett iskolakapun kívüli programokra 200 millió forintot különítettek el, melyek többsége ingyenes vagy minimális önrészt igényel. Tarlós István jelezte: a főváros korábban a legnagyobb intézményfenntartó volt, és attól, hogy a 120 korábbi fővárosi iskola állami fenntartásba került, még szeretnék támogatni a diákokat. A programokon mintegy 20 ezer tanuló – elsősorban középiskolás – vehet részt.

Pölöskei Gáborné, a főváros oktatási főosztályának vezetője arról beszélt, hogy a programokat a táborozás, a művészet, az ünnepségek, a sport, a városismeret és a diákjogok témái köré szervezték. A táborokat három helyszínre szervezik, az iskolák különböző programokkal pályázhatnak az időpontokra. A Szabó Ervin Könyvtár olvasótáborokkal csatlakozik a lehetőségekhez, a Miénk itt a tér elnevezésű programelem pedig a Városháza téren biztosít megjelenési lehetőséget a fiatal zenészeknek, táncosoknak, művészeknek és divattervezőknek. Hirdetnek egy fotópályázatot is az iskolásoknak, akiknek az lesz a feladatuk, hogy megmutassák, milyennek látják Budapestet.

A főosztályvezető elmondta, hogy az ünnepségekre, megemlékezésekre is készülnek: a nemzeti összetartozás napjára például határon túli gyerekeket várnak, akiknek megmutatják egyebek mellett a Bazilikát, a Parlamentet, a Sándor Palotát és a Városházát. A budapesti diákoknak buszos kirándulást szervez a főváros Recskre, hogy betekinthessenek abba, amit csak a történelemkönyvekből ismernek. Pölöskei Gáborné szólt arról is, hogy 20-25 sportszövetség, egyesület is csatlakozott a kezdeményezéshez, így a diákok megismerkedhetnek az evezéssel, a dzsúdóval, aerobikkal, a cserkészettel és táncórákon is részt vehetnek.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X