nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Prófétaképző kezdi meg működését

Kétezer éves szünet után ismét megkezdődik a próféták szervezett oktatása Izraelben – adta hírül a Jediót Ahronót című napilap.

MTI | 2012. december 9.
|  

Ezen a héten indul meg a tanítás a Káin és Ábel prófétaiskolában Tel-Aviv déli, főként diákok és bohémek által lakott Florentin nevű negyedében. A zsidó hagyomány szerint a próféciák véget értek mintegy 2000 évvel ezelőtt a második szentély lerombolásával, és csak a megváltás nemzedékének idején, a megváltó eljövetelekor térnek vissza. De az intézményt alapító Smuel Portman Haparci rabbi szerint már a megváltás generációjának korát éljük, és így ismét lehet próféciákat hirdetni.

„A Káin és Ábel prófétaiskola célja a fiatal prófétanemzedékek hiteles forrásokkal történő felvértezése, hogy az igazság és a becsületesség útjára irányítsák lelküket” – áll az iskola tantervében. A diákok arcról olvasást, álomfejtést és az isteni szellem elérésének módjait sajátítják el a kurzuson, valamint megismerkednek az angyalok kommunikációjával és életünkben való részvételével.

A prófétadiploma megszerzéséhez 10 alkalommal kell részt venni az egy órán át tartó képzésen, amelynek tandíja kétszáz sékel (10 ezer forint). Smuel Haparci elmondta, hogy az első alapozó tanfolyamra már jelentkezett tíz tanítvány. „Nem vagyok bolond” – nyilatkozta a lapnak. „Minden kérdésre alapos válasszal rendelkezem, több éve gyűjtöm az iskola számára az anyagot” – mondta.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
2 GoldziherOrient 2012. december 12. 09:53

ez nem marhaság, ez a piaci igény kielégítése :))

ha valaki ezért fizet...

óránként 200 sékel vagy a teljes képzés 10 alkalma annyi?

1 suburru 2012. december 9. 17:03

Ezt a marhaságot! :)))

Az egész bibliai hagyománytól idegen a prófétaképzés. A prófétákat Isten választotta, erre nem lehetett felkészülni. Épp ezért nézték le a mezopotámiai gyakorlatot, ahol szervezetten oktatták a különböző előjel-tudományokat (álomfejtés, csillagjóslás stb.), ehhez l. pl. Dániel történetének megfelelő részeit, de a példák hosszan sorolhatók.

Információ
X