nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Péntektől magyarul is olvashatók a szlovák hírügynökség hírei

Holnaptól magyarul közöl híreket a SITA szlovák hírügynökség. A szolgáltatás ingyenes lesz.

nyest.hu | 2010. január 14.
|  

A szlovák és az angol mellett január 15-étől magyarul is közöl híreket a SITA nevű szlovák hírügynökség – számol be a bumm.sk. A cél a szlovákiai magyar sajtó és az ott élő magyarok objektív tájékoztatása.

Az ügynökség képviselője szerint az ingyenesen elérhető szolgáltatás előnyös lesz például minden olyan önkormányzatnak, amely magyar nyelvű honlapot is üzemeltet. Ahogy azt Pavel Urban, a SITA főszerkesztője kifejtette, azt akarják, hogy az objektív anyanyelvű hírszolgáltatás segítségével a magyar nemzetiségűek jobban megérthessék a szlovákiai eseményeket, és kialakíthassák véleményüket. „Szomorú, hogy ezt már régóta nem teszi a bőkezűen támogatott közszolgálati hírügynökség (a TASR – a szerk.)” - jelentette ki Urban.

A kezdeti szakaszban egyelőre csak a nap legfontosabbnak ítélt 15-20 hírét fogják magyarul is közzétenni. A Sme című napilap értesülései szerint a magyar sajtószolgálat munkájában részt vesz Agócs Valéria, a frekvenciatanács egykori tagja, a közrádió magyar adásának korábbi szerkesztője is.

Információ
X