nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Pedagógussztrájk Horvátországban

Sztrájkolnak az alap- és középfokú intézmények pedagógusai Horvátországban a kollektív alapszerződés felmondása és a bérpótlékok csökkentése miatt; az egynapos figyelmeztető tiltakozáshoz csatlakoztak a nővérek, az egyetemi tanárok és a tudományos intézetek munkatársai is – jelentette a horvát tömegtájékoztatás csütörtökön.

MTI | 2012. november 29.
|  

A 330 horvát általános és középiskola többségében nincs tanítás, miután a szakszervezetek és a kormány a több hónapja tartó tárgyalások ellenére sem tudott megegyezni a közalkalmazottakra vonatkozó kollektív szerződésről. Az oktatási tárca szerdán közölte, hogy a sztrájk idejére nem fizetnek bért a pedagógusoknak, és figyelmeztette az iskolaigazgatókat, hogy kötelesek biztosítani a tanítást, valamint nyilvántartani, hogy ki vette fel a munkát és ki nem.

Ugyanakkor szakszervezeti vezetők azt nyilatkozták, hogy csütörtökön nem lesz tanítás, ezért a szülők ne küldjék iskolába gyermekeiket. Hozzátették, hogy az iskolák biztosítják azoknak a diákoknak a felügyeletét, akiket a szülők nem tudnak másutt elhelyezni.

Helyi sajtóértesülések szerint a pedagógussztrájkhoz csatlakozó nővérek miatt az egészségügyi intézmények többsége várhatóan hétvégi munkarend szerint dolgozik csütörtökön Horvátországban.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X