nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Patkós András az év ismeretterjesztő tudósa

Patkós András fizikus vehette át Az év ismeretterjesztő tudósa díjat a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) budapesti épületében.

MTI | 2014. február 23.
|  

„Minden díjnak az igazi lényegét és fontosságát a kitüntetettek szakmai munkája, minősége szabja meg” – hangoztatta Vizi E. Szilveszter akadémikus, a TIT elnöke az elismerés átadásakor. Hangsúlyozta: a magyar tudományos újságírók munkájának lényege, hogy magyar nyelven, közérthetően tegyék hozzáférhetővé mindenki számára a kor legújabb és legfontosabb kutatási eredményeit.

A Tudományos Újságírók Klubja által alapított elismerés részeként a díjazottakról egy csillagot, illetve kisbolygót is elneveznek, amelyről oklevelet kap a kitüntetett.

Az 1996-ban alapított díjat elsőként Simonyi Károly fizikaprofesszor vehette át, majd az évek során az elismerésben részesült R. Várkonyi Ágnes történész, Csányi Vilmos etológus, Falus András immunológus, Marx György fizikus, Vekerdi László irodalom- és tudománytörténész, Csermely Péter biokémikus, Vámos Tibor villamosmérnök, Freund Tamás agykutató, Lukács Béla fizikus, Kordos László geológus, Almár Iván űrkutató, Illés Erzsébet planetológus, Hargittai István kémikus, Hargittai Magdolna kémikus, valamint Schiller Róbert kémikus.

A korábbi években, a tudományos újságírók szavazatai szerint ők tették a legtöbbet a tudomány közérthető megjelenítéséért, népszerűsítéséért az írott és az elektronikus sajtóban a tudomány legkiválóbb művelői közül. A 2013. évi kitüntetett Patkós András a díjátadás után előadást tartott Alkotás és hatás címmel.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X