nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nyerőben az internetes hirdetés

A világ egyik vezető gazdaságában fordulóponthoz érkezett a hirdetési piac, az online reklám terjedése megállíthatatlannak tűnik.

IT café, Dajkó Pál | 2010. december 22.
|  

Az eMarketer elemzőcég hétfőn jelentette be, hogy korább jóslatai igaznak bizonyultak: idén fordult elő először az Egyesült Államokban, hogy a gyártók, forgalmazók több pénzt költöttek internetes reklámokra, mint a hagyományos, nyomtatott sajtóban megjelent hirdetésekre.

Az elemző becslése szerint az online reklámköltés 2010-ben 13,9 százalékkal nő, és eléri a 25,8 milliárd dollárt, míg az újsághirdetések piaca (együtt számolva a nyomtatott, illetve az adott sajtótermékek online felületét) 6,6 százalékos visszaeséssel 25,7 milliárd dollárt fog kitenni az év végéig.

„A cégek marketingszakemberei mindinkább a digitális média felé fordulnak, mivel azt tapasztalják, hogy lehetséges ügyfeleik mind több időt töltenek a weben” – értékelte a változást Geoff Ramsey, az eMarketer vezetője, aki kifejtette azt is, hogy a válság különösen jót tett a hatékonyabbnak, jobban mérhetőnek tekintett online reklámnak.

Az elemző cég szerint a tendencia folytatódik, és jövőre még nagyobb előnyre tesz szert az online hirdetési piac (a becslés szerint 24,6, illetve 28,5 milliárd dollár).

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X